USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Мешканці гуртожитку у Нововолинську можуть залишитися без житла

14 Вересня 2015 17:33
Кілька днів тому адміністрація “Нововолинського РМЗ” скликала жителів гуртожитку, що перебуває на балансі заводу, на збори, де їм повідомили, що невдовзі може прийти новий власник, якому передасться майно підприємства.

Оскільки кімнати у гуртожитку не приватизовані, мешканців спрямували шукати допомоги до вищих інстанцій, адже в людей є велика загроза залишитися без даху над головою, - інформує БУГ.

Не відомо, чи є сенс оббивати пороги чиновників, щоб кімнати бараку стали нарешті їх приватною власністю, адже колишні працівники РМЗ говорять, що приміщення здане під заставу юстиції міста Луцька.

Про те, що гуртожиток на вулиці Нововолинська, 34 знаходиться під арештом, Світлана Цьось дізналась буквально півроку тому. Разом із чоловіком присвятили роботі на РМЗ все життя. Не перший рік вони “воюють” за передачу майна у комунальну власність та приватизацію.
Не раз зустрічалися з місцевою владою і з директором заводу з цього питання, однак ніхто навіть словом не обмовився, що приміщення вже тоді було під заставою.

Зрештою, люди взагалі бояться вкладати свої заощадження в горе-барак через те, що його доля невідома. А робити ремонт треба вже, бо приміщення перебуває у жахливому стані. Стеля потріскала, лущиться штукатурка. Тут живуть сім’ї з дітьми, - пише видання.
“Адміністрація заводу сказала, що має бути новий власник, який, швидше всього, нас “попросить” і нам потрібно кудись звертатись, щоб зняти гуртожиток з-під застави. Наскільки я розумію, його неправомірно передали, а з іншого боку – неправомірно прийняли під заставу. Якщо ми цього питання найближчим часом не вирішимо, то можемо опинитися на вулиці,” – розповідає мешканець гуртожитку Юрій Поточний.

Тетяна Панчук, бухгалтер РМЗ, спробувала пояснити ситуацію: “Неодноразово самі пробували гуртожиток передати в комунальну власність, але нам не вдавалося. Просили, щоб жителі створили ОСББ – жодної ініціативи. Одразу хочу сказати, що є спеціальна довідка, – це майно під заставою не перебуває. Я людям пояснила, що питання застави – це питання самого підприємства. Якщо б гуртожиток був під заставою, його б ніхто не зняв. Ми знаходимося в підпорядкуванні міністерства і є порядок передачі. Ситуація на шахтах самі бачите яка, в разі зміни керівника РМЗ не хочемо, щоб в людей були проблеми”.

Журналісти “БУГу” поспілкувалися з колишнім бухгалтером підприємства Лідією Паламарчук, яка уже 2 роки на пенсії. Жінка підтвердила інформацію, що обласна юстиція свого часу від заводу вимагала всі основні засоби. В цей список потрапив і гуртожиток. Майно продається на аукціоні, і деякі цехи, подейкують, вже продані.

“Колись була “заворушка”, щоб передати гуртожиток в комунальну власність. Писали листа в міністерство про дозвіл передачі майна. А звідти прийшла відповідь, що це можливо лише в тому випадку, якщо буде довідка, що воно не під заставою. Звісно, такої довідки юстиція не дала”, – розповідає Лідія Валентинівна.

На зборах з адміністрацією РМЗ жителі бараку просили показати аналогічну довідку, однак такої не знайшлося. Тепер, каже бухгалтер Тетяна Панчук, у неї є відповідний документ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus