USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

МНСники з дітьми рятували вожатого. ФОТО

21 Липня 2010 15:45
Волинські рятувальники-водолази провели відкритий урок з правил безпеки на воді для вихованців дитячого табору.

Про це інформує Центр пропаганди обласного управління МНС.

Бійці МНС разом з представниками обласної пошуково-рятувальної служби відвідали школярів, які оздоровлюються у таборі «Сонячний» Луцького району. Керівництво та вихователі табору охоче відгукнулися на пропозицію рятувальників провести відкритий урок з правил безпеки на воді.

Рятувальники на березі ставу пояснили дітям найважливіші постулати про те, чому небезпечно пірнати з берегів та круч та пустувати у воді, довго перебувати у річці чи озері, купатися у незнайомих та необладнаних місцях. Коротко окреслили стан на річках та озерах краю у літній період, пригадали й кілька прикрих випадків, що трапилися нещодавно через ігнорування правил безпеки під час купань.

Потому перейшли до практичної частини уроку. Юним глядачам, які зручно вмостилися на березі та на пірсах, водолази Волинської пошуково-рятувальної служби Сергій Ткачук та Сергій Хмара продемонстрували, як правильно рятувати потопельника. Також показали, як необхідно людину виносити із води.

Медики із водолазної служби провели комплекс невідкладних медичних заходів, детально роз’яснюючи кожну свою дію.

Спостерігаючи за роботою рятувальників, бути врятованим зголосився один із вожатих у таборі. Рятування «потопаючого вожатого» провели ще раз, а юні глядачі зобов’язані були коментувати порядок дій, за яким спостерігали.

Після практичних занять скупалися й самі дітлахи, демонструючи водолазам уміння плавати.

Згодом на березі усі присутні отримали від МНС-ників пам’ятки та календарики з правил безпеки влітку й пообіцяли бути максимально обережними під час дозвілля.

«Від сьогоднішньої зустрічі з професійними рятувальниками й водолазами і діти, й навіть дорослі почерпнули чимало нових цікавих та корисних знань. Це особливо актуально, адже не всі школярі вміють плавати. А дехто, вважаючи, що добре тримається на воді, насправді майже цього не вміє», – зазначила старша вожата табору Наталія Гнатюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus