USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Ми людей посадили на мило і слухаємо шансон», – Набруско

20 Жовтня 2010 15:55
За художньо-естетичним наповненням інформаційний простір в Україні програє тоталітарному радянському періоду в національній складовій.
У цьому переконаний секретар Національної спілки журналістів України Віктор Набруско, який 20 жовтня перебуває у Луцьку.
«Наш інформаційно-частотний ресурс займає менше 10%, сьогодні кажуть, що 7-5%. Тому його треба виписати на законодавчому рівні разом з надрами, землею, водою як конституційну норму, як надбання, які належать народу… А то ми людей посадили на мило і слухаємо шансон», – вважає він.
Крім того, Набруско каже, що справжня свобода слова Україні поки не світить, оскільки практично усі ЗМІ підпорядковані певним фінансово-промисловим групам, котрі змінюють свої підходи до роботи відповідно до конкретної політичної ситуації.
«Який може бути розвиток свободи слова, коли людина працює в медіа-холдингу, який фактично обслуговує певний клан?» – каже він.
Про поступ можна буде говорити, стверджує Набруско, тільки за умови, коли суспільство задаватиме свої «правила гри» через законодавче забезпечення і гарантії. До того ж необхідно наполегливо налагоджувати відповідальне соціальне партнерство між владою і ЗМІ.
«Я навіть не знаю, чи нас потім врятує громадське мовлення, роздержавлення комунальних засобів масової інформації. Кинути у ринок міські чи районні газети, які сьогодні якусь копійку мають, то малоймовірно, що вони скрізь виживуть. А вчора вони існували в одних політичних умовах, завтра в інших. І від температури цього політичного поля залежить і рівень доступу до інформації, свободи слова», – коментує Набруско.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Viktor 69 Показати IP 20 Жовтня 2010 16:05
От їздять ці чуваки по регіонам України і бла-бла-бла-бла... По типу ми тут задрипані полішуки сидимо і воопше не хріна не знаємо...
))) до Viktor 69 Показати IP 20 Жовтня 2010 16:22
все правильно, але Набруско, здається, уродженець Каменя-Каширського )))
Коментатор Показати IP 20 Жовтня 2010 16:22
Коли Набруско був чиновником, він би так не сказав. Скинув тягар з пліч і язик розвязався. Забув, як сам навязував державі "шансон". Знаємо таких земляків зі Стовбихова Камінь-Каширського району, які гнулися перед владою і когось нагинали. По рангу.
Чоьму Показати IP 21 Жовтня 2010 01:55
А хіба Вам подобається ця пісня? Див. http://files.mail.ru/JBNWTO або ця?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus