USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Мисливці чистять зброю – через день початок полювання

5 Листопада 2009 18:21

Сьогодні найзавзятіші мисливці Волині почали виїжджати на угіддя, щоб заздалегідь підготуватися до відкриття сезону полювання на хутрового звіра та парнокопитних. Відстріл розпочнеться найближчими вихідними. Про це 5 листопада інформує репортер «Волинських новин».
За годину до сходу сонця 7 листопада розпочнеться сезон полювання на зайця, лисицю та єнотоподібного собаку. А вдосвіта у неділю мисливці вийдуть на облавне та колективне полювання на козуль, кабанів та оленів. Нинішнього року облави на копитних дещо спізнилися – мали розпочатися ще 24 жовтня. Терміни полювання перенесли через грибників, які до останнього не полишали лісів.
«Нинішній сезон примітний і тим, що вперше ми дозволили полювати на хутрового звіра два дні – суботу й неділю. У попередні роки - тільки в неділю. По-друге, ми вперше відмовилися від січневого полювання. Тобто, відстріл звіра повністю завершиться 27 грудня. Після того в лісах настане тиша», - каже завідувач відділом мисливства обласного управління лісового господарства Руслан Люшук.
Тим, хто полюватиме на хутрового звіра, дозволяється на день убивати одного зайця, зате необмежену кількість лисиць та єнотоподібних собак. Для полювання не потрібні ліцензії. Варто лише придбати відстрільну сезонну картку – вона коштує від ста до 600 гривень.
Колективне та облавне полювання на парнокопитих диких тварин – дорожче задоволення. Мисливцям потрібно купувати ліцензія на відстріл звіра. Скажімо, ліцензія разом із трофеєм на козулю коштує близько однієї тисячі гривень, на кабана – в межах 1,5 тисячі, на оленя – понад 2 тисячі гривень. Стріляти можна у суботу й неділю від сходу до заходу сонця.
Як повідомили в обласній організації Українського товариства мисливців і рибалок, єгері товариства разом із нарядами «Беркуту» та лісниками будуть патрулювати мисливськими угіддями в усіх районах Волині. «Браконьєри не пройдуть. Хто не матиме відстрільних і контрольних карток користувача, або дозволу на зброю – того вважатимемо браконьєром і затримуватимемо. Далі на порушників чекає суд і штраф», - переконують в обласній організації УТМР.
Нинішнього року на полювання хутрового звіра та парнокопитних зголосилося понад 6 тисяч волинських мисливців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Охотник Показати IP 5 Листопада 2009 19:57
Всех поздравляю с началом охоты. повеселимся, я уже присмотрел кабанчика и козлика. Ни пуха, ни пера

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus