USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині дошкільнят годували забороненими продуктами

23 Жовтня 2014 11:43
Прокуратура Рожищенського району перевірила відділ освіти Рожищенської районної державної адміністрації та Рожищенському коледжі Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені Степана Гжицького з питань дотримання законодавства при здійсненні соціальних виплат та іншого матеріального забезпечення учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Про це повідомили у прес-служба прокуратури області.

Встановили, що всупереч вимогам чинного законодавства 43 учні загальноосвітніх шкіл району, які належать до цієї категорії, не були забезпечені безкоштовно спортивною формою, а один зі студентів коледжу - безкоштовним одягом та взуттям.

Окрім цього, прокуратурою було проведено перевірки дотримання вимог законодавства при організації харчування дітей у дошкільних навчальних закладах району, в ході яких виявлено низку порушень.

Зокрема, у деяких садочках тривалий час залишались вакантними посади медичних сестер, що унеможливлювало здійснення належного контролю за дотриманням санітарно-епідеміологічного режиму, вимог меню, якістю продуктів харчування та станом здоров’я дітей. У договорах на постачання продуктів у дошкільні навчальні заклади не зазначались види продуктів харчування, їх кількісні та якісні характеристики.

Допускались і випадки постачання та використання заборонених продуктів. Зокрема, у деяких дошкільних навчальних закладах використовувався перець, повидло, що містить ароматизатор, а постачання молока здійснювалось із індивідуальних господарств без погодження із санітарно-епідеміологічною службою.

На усунення усіх цих порушень прокуратурою району загалом внесли три подання. Згідно з результатами розгляду документів прокурорського реагування виявлені порушення усунули та поновили права 44 учнів на матеріальне забезпечення, до дисциплінарної відповідальності притягнуто трьох завідувачів дошкільних навчальних закладів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Прокурору Показати IP 23 Жовтня 2014 13:38
Перевірте харчування по Луцьких садочках. Там порушень ще більше. По садочках немає ні цукру, ні молочних продуктів, а м'ясо взагалі 1 раз на тиждень . Про яку здорову націю ми говоримо. А в цей час Гребенюк як весільний генерал їздить по садочках дерева садить . Коли вже займеться роботою, а не дешевим піаром ?
мама Показати IP 23 Жовтня 2014 14:44
особливо садочок #19,де харчування собаче,одні каши,без масла,невже Волинь бідна на картоплю,їжа як для бомжів,натомість ремонт в коридорі важливвіший
сміх тай годі Показати IP 23 Жовтня 2014 15:30
оце знайшли порушення - "Зокрема, у деяких садочках тривалий час залишались вакантними посади медичних сестер". А як ці вакансії повинен був заповнити директор, якщо на таку зарплату та умови ніхто не хоче йти? От би прокурор показав приклад, а то написав реагування і як своє значне досягнення афішує. Ну хоть добре що вже в цих дармоїдів загальний нагляд заберуть, може дійсно роботою займуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus