USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На Волині двоє екстремалів намагалися вибратися на телевежу

26 Березня 2016 17:51
Працівники Управління поліції охорони у Волинській області запобігли вчиненню несанкціонованого проникнення та намагання двох невідомих осіб піднятися на найвищу споруду Ковеля – телевізійну щоглу Волинської філії Концерну РРТ, яка по праву вважається окрасою та символом міста. Факт проникнення був зафіксований системою відеонагляду.

Про це йдеться на сайті Ковельської міськради.

Зі слів керівництва підприємства, це вже не перший випадок, коли різного роду авантюристи та псевдо-руфери наважуються чи то на «героїчний» вчинок - побачити місто з висоти пташиного польоту, чи то з метою легкої наживи: піднятися на щоглу і щось поцупити.

Та вся біда у тім, що не розуміючи та не володіючи інформацією про ризики підйому на таку споруду, замість порції адреналіну, відчуття ейфорії можна отримати значне опромінення, різноманітні захворювання та навіть смертельні наслідки.

І поки правоохороні органи, які були задіяні у затриманні правопорушників, з’ясовують усі обставини скоєного, ідентифікацію осіб, мету та мотив вчинку, а також застосування відповідних заходів впливу до так званих «героїв» Ковеля, потрібно подумати, чи варті репост фото із висоти двісті сорока метрів у соцмережах або незаконна нажива власного життя та здоров’я?!, - йдеться у повідомленні міськради.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що Державний прапор України встановили на 120-метровій трубі ковельські руфери. Це – одна з найвищих вершин міста.

Крім того, у соціальній мережі ковельський руфер з ніком Sid Soer теж публікував фото своїх досягнень.

Довідково:

Телевізійна щогла була побудована ще у 1972 році з метою трансляції радіо та телебачення. За станом на сьогодні на ній розміщено понад 100 антен різноманітного призначення, завдяки яким транслюються FM радіостанції і телевізійні програми, працюють базові станції мереж стільникового зв’язку та доступу до інтернету.

Об’єкти такого типу вважаються стратегічними, з посиленою охороною, відповідно й мають обмежений доступ як для сторонніх осіб, так і для туристів.

Проте найважливіше – це велика загроза для життя та здоров’я людей в зоні дії передавальних антен, про яку більшість навіть і не здогадуються.

Найбільшою небезпекою є негативний вплив на здоров’я потужних електромагнітних полів високої частоти, які присутні безпосередньо біля передавальних антен. Такі поля здатні викликати серйозні захворювання всіх органів людини, а особливо вражати головний мозок та репродуктивну систему. Для прикладу, потужність телевізійного передавача, за допомогою якого доставляється програма УТ-1 до користувачів, становить 25 кВт, а це в 1000 разів більше ніж потужність базової станції стільникового зв’язку.

Такі передавальні засоби на час виконання певних профілактичних або ремонтних робіт працівниками підприємства вимикаються. Крім того, допуск до верхолазних робіт дозволяється фахівцям, які пройшли спеціальне навчання та відповідають певним вимогам щодо віку та стану здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
полюх Показати IP 26 Березня 2016 20:45
а може іх треба було в наркодиспансер все таки відправити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus