USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ковельська поліклініка заробила понад 860 тисяч гривень за 5 місяців

14 Листопада 2017 12:19
В одному із волинських електронних ЗМІ з’явилась інформація, що голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик запропонував передати Ковельську поліклініку обласної ради на баланс міста Ковель. Чиновник аргументував свою позицію тим, що медичний заклад несе лише збитки для обласного бюджету.

Така заява голови ОДА обурила колектив поліклініки, оскільки за 5 місяців свого існування вони вже заробили більше 860 тисяч гривень, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

Нагадаємо, Ковельська поліклініка обласної ради була створена на початку червня на базі вузлової лікарні станції «Ковель», навколо якої більше року точились обговорення. Після переведення медичного закладу на фінансування із місцевого бюджету, установа опинилась у підвішеному стані. Спільними зусиллями колективу лікарні, голови Волинської обласної ради Ігоря Палиці та депутатів від партії «УКРОП» заклад був прийнятий у комунальну власність обласної ради, а на його основі було створено хоспіс та поліклініку.

Аби обговорити голослівну заяву губернатора та продумати подальший план дій у Ковельській поліклініці зібрали громадську раду, до якої входять представники колективу закладу, депутати міської ради та керівники залізничних депо.

Головний лікар Адам Маковецький розповів, що медичний заклад повноцінно функціонує та виконує усі покладені на нього завдання.

«Основні надходження, які отримали за 5 місяців – це кошти за медичні огляди залізничників відповідно до тендеру, який ми виграли, за огляди на право носити зброю, водити автомобілі, стоматологічні та психіатричні огляди, масаж та огляди за зверненнями. Загалом за цей період у денному стаціонарі пройшли лікування 413 людей, а огляди – 1249, – зазначає керівник поліклініки. – Це обурливо, що голова облдержадміністрації говорить про нашу бездіяльність. До того ж, я неодноразово спілкувався із мером Ковеля Олегом Кіндером. Він проти того, аби Ковельська поліклініка переходила на баланс міста».

Депутат Ковельської міської ради, голова фракції «УКРОП» Ігор Пініс підтвердив, що на сесії питання передачі поліклініки не підіймалось.

«Прийняти цей заклад на баланс Ковеля можна лише рішенням сесії міськради. Проте цього ми навіть не обговорювали. Місто не зможе утримувати цю поліклініку, але її збереження є надзвичайно важливим. Тут обслуговують тисячі залізничників. Завдяки спільним зусиллям є прогрес у розвитку медзакладу. Тому попри тиск чиновників, ми й надалі будемо боротись за збереження Ковельської поліклініки», – наголошує Ігор Пініс.

Активно допомагають покращувати умови у медичному закладі самі залізничники. Начальник пасажирського вагонного депо «Ковель» Олександр Стречен розповів, що власними потужностями працівники залізниці ремонтують хірургічне відділення, вже виконані деякі роботи із ремонту теплопостачання, часом доводиться проводити навіть ремонти меблів. Пан Олександр зауважує, що у його підпорядкуванні перебуває 1500 працівників, які вболівають за повноцінне існування поліклініки та роблять усе можливе для цього.

На сьогодні вже виконані ремонт водопостачання та водовідведення у бальнеологічному комплексі поліклініки, який може стати ще одним джерелом наповнення бюджету медичного закладу.

У підсумку обговорень громадська рада вирішила звернутися до голів ОДА та обласної ради, керівників фінансового управління та управління охорони здоров’я щодо роз’яснення подальшого функціонування Ковельської поліклініки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus