USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.45 39.85
  • PLN 9.70 9.86

На Волині медичні амбулаторії забезпечені лише на 24%

7 Березня 2015 17:39
У Турійському районі Волинської області погано розвинена мережа лікувально-профілактичних закладів, зокрема, термінового розширення потребують саме амбулаторії.

Про це під час відеоселекторної наради розповів керівник апарату Волинської ОДА Дмитро Дубняк.

Так, з його слів, у районі функціонує лише 5 лікарських амбулаторій загальної практики сімейної медицини.

Окрім цього, у Турійському районі гострим лишається питання захворюваності і поширеності туберкульозу. Заклади надання медичної допомоги первинного рівня недостатньо забезпечені лікарями загальної медичної практики та сімейними лікарями.

Недостатнім є і рівень оснащеності амбулаторій, всього лише на 24 %. Трохи краща ситуація з фельдшерсько-акушерськими пунктами, адже рівень їх забезпеченості становить 55 %.

Серед основних проблеми медичної галузі у районі – відсутність житла для лікарів, першочергово для молодих спеціалістів, недостатнє кадрове забезпечення, потреба у сучасних засобах медичної діагностики.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що, згідно з проведеним фінансово-господарським аудитом діяльності Турійської РДА, з’ясувалось, що у районі є низка так званих «підводних рифів», через які район не може вийти на гідний рівень з-поміж інших адміністративно-територіальних одиниць на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 7 Березня 2015 18:14
А зачем вам больше?
Мельник до Анонім Показати IP 7 Березня 2015 19:44
Троль засохни.
911 Показати IP 7 Березня 2015 19:43
Проюлема з кадрами скрізь в селі смідин старовижівського ра-ну хочуть закрити дільничу лікарню яка обслуговує 6 сіл мотивуючи тим що нема сімейного лікаря а про людей забули і думати то ж дорогі сімейні лікарі запрошуємо вас до нас зарплату та житлом забезпечимо дуже просимо бо і в нас люди хочуть бути здоровими.
з Турійська Показати IP 8 Березня 2015 08:32
Саме цікаве, що ще рік тому забезпечення було на 70-80%, а з приходом до влади таких як Пустовіт, Дубняк... поступово почало ставати все гігре і гірше...
Анонім до з Турійська Показати IP 8 Березня 2015 09:56
Что ты хочешь от Пустовіта, Дубняка ..., если в правительстве сидят люди без полноценного высшего образования? Например, первый зам министра образования имеет степень бакалавра. И что лично ты хочешь от такого правительства, и, следовательно, от местных властей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus