USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

На Волині засудили небезпечних викрадачів автомобілів

7 Жовтня 2016 19:28
Апеляційний суд Волинської області призначив покарання уродженцю села Скулин Ковельського району та трьом мешканцям Рівненщини, яких звинувачували у незаконному заволодінні транспортними засобами, повідомили у прес-службі волинської прокуратури.

18 квітня 2016 року 27-річний раніше двічі судимий за злочини проти власності волинянин викрав з двору на вулиці Кравчука у Луцьку автомобіль "Москвич", заїхав ним у Ковель, де розібрав авто на запчастини. Продати їх він не встиг, адже його затримали правоохоронці.

Луцький міськрайонний суд, призначаючи молодику покарання, засудив його до 5 років позбавлення волі зі встановленням трирічного іспитового строку. Проте прокуратура не погодилася з таким рішенням, вважаючи, що міра покарання не відповідає тяжкості кримінального правопорушення та особі обвинуваченого. Дослухавшись до доводів прокурорів, апеляційний суд Волинської області задовольнив апеляційну скаргу Луцької місцевої прокуратури й призначив зловмиснику покарання у виді трьох років позбавлення волі.

Прокуратура області оскаржила в апеляційному порядку й вирок Ковельського міськрайонного суду щодо трьох мешканців села Хотин Березнівського району Рівненської області, яких визнали винними у незаконному заволодінні автомобілем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному із насильством, небезпечним для життя та здоров'я потерпілого, та погрозою застосування такого насильства.

Увечері 22 листопада минулого року 18, 19 та 20-річний молодики зустрілися у Ковелі з чоловіком, який продавав авто, нібито з метою купівлі транспортного засобу.

Запропонувавши господарю автівки проїхатися з ними вулицями міста, почали його душити й погрожувати пістолетом, а тоді бризнули в обличчя сльозогінним газом. Попри це власник автомобіля зумів вирватися і витягнути ключ із замка запалювання. Авто скотилося до відбійника на узбіччі, вдарилося об нього, зазнало механічних ушкоджень та зупинилося.

Зловмисники втекли, але невдовзі їх затримали працівники поліції.

Вини своєї у скоєному молодики не визнали, сказавши, що просто хотіли "пожартувати".

Вироком суду їм призначили покарання у виді 7 років позбавлення волі кожному.

Задовольнивши апеляційну скаргу заступника прокурора області, апеляційний суд Волинської області додав до цього покарання ще і конфіскацію майна, належного зловмисникам на праві приватної власності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
----- Показати IP 7 Жовтня 2016 20:59
Це рівень "нової поліції" ті що крадуть Лексуси сміються над розбірками цих клоунів з викрадачами "момквича"
митнмця Показати IP 7 Жовтня 2016 21:55
Лексуси крадуть не в дворах
уявляю як рже Показати IP 10 Жовтня 2016 23:36
віктор остапук.якій свого часу відпускав справжніх викрадачів пачками. а ті за годину викрадали наступне авто

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus