USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині знезаражують питну воду кухонною сіллю

6 Грудня 2013 13:14
У Нововолинську, аби поліпшити якість питної води, розпочали модернізацію водогінної мережі. Також впровадження нових технологій очищення води наближаючи її параметри, до європейських стандартів, інформує ВОДТРК.

Річна норма споживання води у Нововолинську перевищує 3 мільйони кубометрів. На жаль, її якість не відповідає сучасним вимогам. Йдеться, передусім, про забруднення шкідливими для здоров’я іржею і хлором. Городяни остерігаються вживати воду з крана.

Нововолинці часто скаржаться на неякісну питну воду. Через це у Нововолинську реалізують проект, що передбачає відмову від технології знезараження питної води зрідженим хлором і модернізацію систем водопостачання.

Комунальники презентували установку знезараження питної води з використанням кухонної солі. Як розповів начальник підприємства «Нововолинськводоканал» Володимир Озімчук, нова установка, вартістю 140 тисяч гривень, українського виробництва. Подібна вже працює на іншому водозаборі.

До слова, незабаром почнеться реконструкція шестикілометрового відрізку водогону від Південного водозабору до Нововолинська. Вартість цього проекту — понад 13 мільйонів гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus