USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Горохівщині замироточила ікона. Приїздять молитися аж зі Львова

9 Грудня 2009 09:00
Тисячі прочан приїздять у селі Скригове Горохівського району, де віднедавна почала мироточити ікона Христа Спасителя. Святий лик знаходиться в тутешньому Свято-Успенському храмі Української православної церкви Київського патріархату.
З цієї нагоди в сільській церкві відбулася Божественна літургія. А потім таїнство маслосвяття та помазання хворих єлеєм, яке звершив собор священиків на чолі з горохівським деканом отцем Андрієм Сидором та настоятелем тутешнього храму отцем Володимиром Курчином.
«Ікона розташована у вівтарній частині храму. Почала мироточити відразу після дня архістратига Михаїла. Про все це було повідомлено архієпископа Луцького і Волинського владику Михаїла, котрий благословив отця Володимира на здійснення біля ікони щоденних Господніх служб», - розповів отець Андрій Сидор.
Розголос про мироточиву ікону облетів ближні села, в тому числі й сусідньої Львівської області. Тепер у неділю до церкви у Скриговому замість кількох десятків місцевих прихожан з’їжджаються щонайменше кількасот вірян із сусідніх областей.
Зараз ідеться про те, щоб винести мироточиву ікону з вівтаря у храм. І таким чином забезпечити до неї вільний доступ, - пише Волинь.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
realist Показати IP 9 Грудня 2009 10:36
науковці вже давно втратили інтерес до так званих мироточащих ікон, так як на ділі виявляється що це або якийсь курячий жир або якесь масло... Способів маса. Народ прокинся!!!!
петро Показати IP 8 Травня 2010 07:44
мій попередник мабуть і ніколи в церкву не ходив. перш ніж писати треба подумати а краще подивитися своїми баньками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus