USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Маневиччині сфальсифікували вибори, - Бондар

25 Червня 2010 10:29
На виборах сільського голови у селі Красноволя Маневицького району 20 червня перемогу здобув кандидат-самовисуванець, який набрав на один голос більше за свого опонента. Представник партії Єдиний Центр не визнає своєї поразки, оскільки, кажуть в ЄЦ, в день виборів було зафіксовано ряд порушень виборчого законодавства.

Про це на прес-конференції 24 червня розповів голова обласного осередку ЄЦ, депутат облради Володимир Бондар.

Бондар розповів, що результати виборів будуть оскаржуватись у суді.

«Напередодні виборів було очевидним лідерство двох кандидатів – самовисуванця Анатолія Костючика та «єдиноцентриста» Сергія Мотрунчика. Жодна політична структура не могла бути зацікавленою у тому, щоб «просувати» свого кандидата, це були звичайні вибори у звичайній сільській громаді. Але кількість порушень, які були зафіксовані на цих виборах, вражають навіть мене, досвідченого у виборчих справах», – поділився він.

Бондар назвав конкретні факти порушень, які підкріплені складеними актами та свідченнями виборців. «Члени дільничної виборчої комісії дозволяли собі голосувати за людей, які не приходили на виборчу дільницю. І хоча зафіксували лише два таких факти, однак це не означає, що більше такі незаконні дії з боку членів ДВК не повторювались. Є навіть зафіксовані імена тих, хто голосував і за кого», – каже депутат.

Крім того, без рішення суду в день виборів у списки виборців внесли імена десяти людей. «Так, в селі Матейки було видано п’ять бюлетенів без пред’явлення документа, що посвідчує особу. Це очевидне порушення виборчого законодавства, і закривати очі на такі факти не можна», – обурюється Бондар.

Фальсифікували вибори й за допомогою виїзної скрині. Головний «єдиноцентрист» стверджує, що навіть спостерігачі «допомагали» голосувати тим, до кого скриню везли – людей з обмеженими фізичними можливостями, більшість з яких складали люди похилого віку.

Впливав на перебіг виборів і виконуючий обов’язки сільського голови Анатолій Майстер, який постійно телефонував на дільниці та відслідковував голосування.

Наостанок Володимир Бондар повідомив, що спрямує депутатський запит в прокуратуру та обласне управління МВС, аби домогтись перевиборів, що на його думку є справедливим та доречним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Депутат Показати IP 25 Червня 2010 13:22
Ха-ха-ха... Самий чесний каже що вибори сфальсифікували....Побачим осінню який він чесний буде на виборах.....Такого цінного кадра не треба нікому тому і вигнали і вернувся назад на Волинь....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus