USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На околицях сіл і міст горить суха трава. ФОТО

22 Березня 2010 16:33
Минулої суботи суха трава палала в обласному центрі в районі вулиці Станіславського. А наступного дня о 9:57 до служби «101» надійшло повідомлення пожежу трав’яного настилу поблизу села Сапогів Ківерцівського району.
Ліквідовувати палаючі осередки на площі майже 2 гектари прибули рятувальники з райцентру, які впоралися із завданням за 20 хвилин. Уранці 22 березня приборкувати схожу пожежу на околицях Нововолинська вирушили бійці місцевої служби порятунку.

«Це перші тривожні сигнали, – зауважив начальник головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук. – Знищуючи родючий шар ґрунту, завдаючи непоправної шкоди продуктами горіння довкіллю, горе-господарі саме наводять лад на присадибних ділянках, на полях та сінокосах. Іноді для виникнення пожежі достатньо навіть недопалка, кинутого водіями на узбіччя. У пік випалювання сухотрав’я рятувальники області іноді виїжджають кілька десятків разів за добу».
Щоб запобігти масовому спалюванню посуші, рятувальники об’єднають свої зусилля з працівниками екологічної інспекції. Разом із ними рятувальники не тільки виявлятимуть порушників під час численних рейдів, але й перевірятимуть стан пожежної безпеки у місцях відпочинку.

До речі, віднедавна до просвітницької роботи долучаються учасники дружин юних пожежних, які тлумачать паліям правила пожежної безпеки, - повідомили в прес-службі обласного управління МНС.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus