USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині – понад мільйон абонентів мобільного зв’язку

3 Грудня 2010 13:48
Послуги поштового і електрозв’язку в області надають 27 підприємств, обсяг яких за січень–жовтень поточного року склав понад 441 мільйон гривень, майже третина з них надається населенню.
Найбільшого розвитку здобув мобільний зв’язок – 59% загального обсягу. У цьому році кількість абонентів збільшилась на 2,9 тисячі і на початок жовтня нараховувала понад мільйон одиниць, повідомили в Головному управлінні статистики у Волинській області.
Крім того, з початку 2010 року зросла на 8,2 тисячі кількість користувачів мережі Internet і становить 43 тисячі абонентів.
Стаціонарний телефонний зв'язок займає майже п’яту частину загального обсягу послуг. В області нараховується 198,8 тисячі основних телефонних апаратів, з них близько 169,5 тисячі – домашні.
Поряд з тим, на початок року залишалось понад 13 тисяч незадоволених заяв від населення на встановлення телефонів, з них 41% – заяви громадян, які перебувають на черзі 5 і більше років.
Забезпеченість населення домашнім телефонним зв’язком в цілому по області складає 51 апарат на 100 сімей. У міській місцевості – 76, у сільській – 23).
З розширенням сучасних видів зв’язку знижується попит на окремі види поштового та телеграфного зв’язку, хоча в цілому питома вага цих видів залишається ще значною – це десята частина загального обсягу послуг зв’язку області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus