USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині – ще один пам’ятник повстанцям. ФОТО

17 Серпня 2010 10:44
В селі Гаражджа, що під Луцьком, 15 серпня відкрили пам’ятний знак воїнам УПА, які загинули тут восени 1946 року.

Про це повідомила прес-служба молодіжної організації «Національний Альянс».

Ініціатива встановлення постаменту на місці загибелі повстанців належить мешканцю Гаражджі, ветерану УПА Володимиру Доманському.

«Він протягом 5 років збирав відомості про загиблих повстанців у своєму рідному селі Гаражджі. Тут у листопаді 1946 року енкаведисти оточили криївку, у якій були упівці. Радянські військові запропонували їм здатись, але повстанці не пішли в полон, підірвавши себе гранатою», – пояснив голова волинського Братства ветеранів ОУН-УПА Василь Кушнір.

За п’ять років Доманському разом з іншими ветеранами спільними зусиллями вдалося встановити лише 8 імен загиблих чоловіків. Серед них: Федір Новак, Сергій Терпелюк, Петро Лошак, Володимир Кротюк, Костянтин Шекіравий, Василь Тимощук, Олексій Корженьовський та Володимир Ворсенюк. І лише одне ім’я зв’язкової залишилося невідомим, розповів Кушнір.

Хто є автором і спонсором пам’ятного знаку у Братстві ветеранів ОУН-УПА не знають. Кажуть, ці люди попросили не розголошувати їхніх імен.

«Володимир Доманський мені розповів, що вони не захотіли виносити на публіку своїх прізвищ. Мабуть, через нинішні політичні обставини. Ми ж будемо надалі збирати відомості про своїх побратимів та встановлювати пам’ятні знаки в їхню честь. Добре, якщо будуть такі небайдужі спонсори», – зізнався Кушнір.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus