USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині безробітних усемеро більше, ніж вакансій

14 Листопада 2010 12:24
На Волині не вистачає продавців, водіїв та слюсарів, - такі дані Волинського обласного центру зайнятості.

За словами директора ОЦЗ Раїси Кучмук, станом на 1 листопада у центрах зайнятості перебувало понад 11 тисяч безробітних волинян.

Тоді як кількість вакансій не дотягує і до півтори тисячі. «Для робітників маємо 880 пропозицій, для службовців – 424 та 184 – для осіб, які не мають спеціальної підготовки» - повідомила Раїса Кучмук.

За її словами, найпопулярнішими професіями на ринку праці Волині є продавці, касири торгівельного залу, менеджери, кухарі, бармени, офіціанти, охоронники, водії, слюсарі з ремонту рухомого складу, швачки, підсобні робітники.

Також роботодавцям складно підібрати досвідченого електрогазозварника, токаря, фрезерувальника, слюсаря-ремонтника.

В галузі охорони здоров’я районні лікарні та ФАПи області постійно відчувають потребу в кадрах.

Попри наявні труднощі, директор обласного центру зайнятості констатує, що рівень працевлаштування за сприяння служби зайнятості порівняно з минулим роком зріс - із 36,1% до 47,3%.

«Понад 4,5 тисячі безробітних проходили професійне навчання, тобто здобували новий фах, з яким легше знайти роботу. Майже 600 волинян одержали одноразову допомогу по безробіттю для відкриття власної справи. У жовтні середній розмір матеріальної допомоги для безробітних громадян склав 708,9 гривень», - додала Раїса Кучмук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Тереза Тобіш Показати IP 15 Листопада 2010 12:14
продавців і водіїв вистачає! просто вони не хочуть ставати на облік у ЦЗ. Це не допомога, а знущання над людьми. Мало того, що безробітний, ще й тобі показують, який ти непотріб. Знаємо, як підвищують свою статистику ЦЗ! Людина сама собі знаходить роботу, а ЦЗ записує собі (знімаючи з обліку людину) ніби це він працевлаштував її. От така "правдива" статистика ....
M Показати IP 15 Листопада 2010 21:21
А скільки ж є тих людей, що офіційно ніде не влаштовані! Вони ніде не числяться, проте працюють хто як може. Через недолуге законодавство, відсутність елементарного економічного розвитку в державі і сприяння малому бізнесу, кількість цих людей, нажаль, аж ніяк не зменшується!
Безробітний Показати IP 30 Листопада 2010 13:40
Статистика по працевлаштуванню ЦЗ: -7-10% від загальної кількості працевлаштованих- на дотаційні робочі місця, по закінченню одного року на протязі якого держава відшкодовує роботодавцю з/п більшість працівників звільняють... - 25-30% сезонні працівники, які звільняються по закінченню сезонних робіт стають на облік в ЦЗ, а через кілька місяців він їх знову "працевлаштовує" на ці ж робочі місця... не менше 35-40% - при реєстрації трудових договорів з фізичною особою - підприємцем ЦЗ вносить дані про працівника в базу даних і реєструє його як шукаючого роботу і зразу ж знімає з обліку, як працевлаштованого за сприянням служби зайнятості... близько 20% людей самі знайшовши роботу приходять за направленням в ЦЗ, хоч на обліку там не перебувають (деякі центри зайнятості заключили договори з медичними установами про те, що якщо людина приходить з їхнім направленням для проходження медичного огляду, то його можна здійснити безкоштовно) РЕАЛЬНЕ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ ЦЗ СТАНОВИТЬ МЕНШЕ 10% ВІД СТАТИСТИЧНИХ ДАНИХ ЯКІ ВОНИ ПОДАЮТЬ. ВОЛИНСЬКА ОБЛАСТЬ НА 65% Є ДОТАЦІЙНОЮ, ТОБТО ЇЇ ВИДАТКИ ПЕРЕВИЩУЮТЬ НАДХОДЖЕННЯ НА 65%

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus