USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині більше народжуються, ніж помирають

22 Листопада 2010 16:34
Міністр юстиції Олександр Лавринович з посиланням на дані органів реєстрації актів цивільного стану громадян повідомив, що протягом третього кварталу 2010 року народжуваність в Україні, у порівнянні з першими двома кварталами року, зросла у всіх регіонах, крім Харківської та Дніпропетровської областей.

Про це Лавринович повідомив 22 листопада, пише Комерсант-Україна.

За словами міністра, після спаду народжуваності, зафіксованого в Україні в першому кварталі 2010 року, зростання кількості народжень стали фіксувати з другого кварталу поточного року.

У третьому кварталі в різних регіонах реєстрація народжень збільшилася ще більше. Так, протягом серпня-жовтня в різних регіонах було зареєстровано від 2% до 23% народжень більше, ніж за травень-липень.

Зокрема, на 2% народжень більше зареєстровано в Івано-Франківській області, на 3,5% - у Львівській області, на 5% - у Вінницькій, Волинській і Луганській областях, на 6% - у Житомирській області, на 7,5% - у Хмельницькій області, на 9% - у Тернопільській та Чернігівській областях, на 11% - у Рівненській області та Києві, на 12% - у Закарпатській і Черкаській областях, на 14% - у Кіровоградській, Миколаївській та Херсонській областях, на 15% - в Одеській та Чернівецькій областях, на 16% - у Запорізькій, Київській, Сумській областях та Севастополі, на 17% - у Донецькій області, на 19% - у Криму, на 23% - у Полтавській області.

Лавринович звернув увагу також на те, що протягом третього кварталу продовжилася позитивна тенденція до збільшення кількості зареєстрованих народжень у відношенні до кількості зареєстрованих смертей.
Так, кількість реєстрацій народжень перевищила кількість реєстрацій смерті в шести регіонах - Волинській, Закарпатській, Івано-Франківській, Рівненській, Чернівецькій областях та в Києві.

Для порівняння, протягом першого кварталу 2010 року народжуваність перевищувала смертність лише в Закарпатській області та Києві. У другому кварталі кількість реєстрацій народжень перевищила кількість реєстрацій смерті в чотирьох регіонах - волинському, закарпатському, рівненському та Києві.

Загалом упродовж третього кварталу поточного року смертність в Україні все ще перевищувала народжуваність на 30%. Однак таке співвідношення покращився на користь народжень у порівнянні з другим кварталом року - на 5%, в порівнянні з першим кварталом поточного року - майже на 15%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Маркіян Показати IP 23 Листопада 2010 10:36
Помирати зараз - дорого! От люди і тримаються до останнього ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus