USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині буде спецпідрозділ водних рятувальників

10 Лютого 2011 09:37
Для порятунку волинських відпочивальників на озері Світязь та інших водоймах Волині створять спеціальний підрозділ зі спеціалістів МНС.
Про це 8 лютого повідомив міністр з надзвичайних ситуації Віктор Балога під час виїзної наради Волинської обласної держадміністрації за участю керівництва МНС та Державного агентства водних ресурсів України.
Начальник управління МНС України у Волинський області Володимир Грушовінчук серед існуючих проблем роботи «надзвичайників» назвав відсутність постійної рятувальної станції на озері Світязь.
«Це є оздоровниця всієї області, а в нас на даний момент діють сезонні рятувальні пости. Стоїть питання про створення постійної рятувальної служби, яка повинна діяти на озері Світязь», - зазначив Грушовінчук.
Голова Волинської ОДА Борис Клімчук запропонував використати для цього водолазну службу, яка існує при управлінні з питань надзвичайних ситуацій ОДА і перевести її спеціалістів до складу МНС.
«Зараз Ромко (начальник управління з надзвичайних ситуацій про ОДА, - «ВН») буде доповідати. У вас скільки числиться водолазів? 22? 24? А ти кажеш, немає кому спасать. Є ідея в мене така: цих водолазів як би реально немає… А хто є реальний – пройде в тебе (в управлінні МНС, - «ВН») атестацію, я докуплю обладнання і водолазні костюми, а Віктор Іванович (Віктор Балога, - «ВН»)виділяє фінансування на професійну єдину в області частину по спасінню на водах», - зазначив губернатор.
«А ти (до Василя Ромка - «ВН») будеш робити свою роботу. Бумаги і так далі. Не діло обласної адміністрації спасати, це діло рятувальників», - додав Клімчук.
«Завтра (9 лютого, - «ВН») я підпишу наказ про те, щоб виділити відповідну кількість штатних одиниць, фінансування для управління МНС у Волинській області і ми створимо з вами професійну рятувальну службу на воді. Вона є в Одесі, Криму, в Херсоні. Там де потрібно - вона є. Ми домовилися: ми даємо штатні одиниці, забираємо на баланс те, що у вас там є, ви даєте знаряддя і, що потрібно докуповуєте, а ми вчимо людей, як працювати людей в цьому елітному загоні», - відповів міністр Балога.
Віктор Балога також висловив сумнів стосовно доцільності існування управління надзвичайних ситуації при ОДА, адже вона дублює функції міністерського управління.
«От у вас є начальник управління МНС у Волинській області. Для чого вам управління? Вам не потрібне управління. Ви скоротіть, не чекайте поки буде рішення з Банкової. І вам скажуть – от ви розумна людина. Скоротіть і хай займається соціальною політикою в області. Це дублювання», - зазначив Балога.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Борат Показати IP 10 Лютого 2011 10:05
А Памеллу запросять працювати???
Анатолій Котлюк Показати IP 10 Лютого 2011 11:23
Картинка - рулить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus