USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині дітям влаштовують зустрічі з дикими звірами. ВІДЕО

29 Січня 2011 12:45
На Волині для школярів проводять екскурсії, під час яких діти мають можливість погодувати диких звірів.

Досвідчені єгері переконують, аби побачити тварин лише за декілька метрів від себе, варто до них прийти не з порожніми руками. Тож діти несли звірям різноманітні гостинці - моркву, капусту, картоплю і навіть цукерки та банани, - розповідає Канал новин 24.
“Я прийшла додому і мамі сказала: “Мені потрібно завтра на екскурсію тваринам щось поїсти”. І мама мені сказала, щоб я їм взяла капусти, моркви, взяла картоплі і пшона”, - розповіла Ніла Кухарчук.
“Я думав, що вони будуть втікати і багато хрюкати. А насправді вони не такі боязкі і вже не такі страшні”, - додав Юрій Гаврилюк.
Біля таких годівничок харчуються зубри, олені, косулі. Натрапити на перших дуже важко - їх можна побачити хіба на світанку, або ж під вечір. А от олені з косулями людей практично не бояться, хоча й надто близько до себе не підпускають. Тому їжу дітям доводиться залишати безпосередньо у годівничках. У холодну пору року також тваринам бракує солі, однак подавати її потрібно по-особливому.
“Вони не бачать того всього по телевізору, а вони бачать то все своїми очима. І я думаю, ця дитина запам’ятає надовго, як вона клала, сюди клала капусту, як свинка приходить бере їсть чи там олень”, - каже старший єгер Володимир Лойко.
“У них проявляються, по-перше, такі риси, як відданість, як доброта, як бажання допомогти комусь”, - сказав керівник Луцького туристичного гуртка Руслана Мельник.
Такі екскурсії - це найкращі уроки краєзнавства, переконують фахівці. Мовляв, ні книжки, ні телебачення не розкажуть про тварин стільки, скільки безпосередня зустріч із ними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Zozulechka Показати IP 29 Січня 2011 13:24
Дуже класно було!!! Хочу ще поїхати в Звірів))На часі - зубри))
Вік Показати IP 30 Січня 2011 19:19
Подивився сюжет, дуже сподобалося. Захотілося з дружиною також зїздити, та незнаємо до кого звернутися. Підкажіть хто знає - хто цим займається і скільки вартує поїздка?
відповідь Показати IP 31 Січня 2011 14:09
Для організації такої поїздки звертатись: 1) ГО "Спалах-АРТ" http://www.spalah-art.org/ Алфьоров Олександр 2) Турклуб "Ми" Мельник Руслана
Zozulechka Показати IP 31 Січня 2011 19:04
Вони - лише співорганізатори!!! Відповідь неточна. Найкраще зателефонувати до працівника прес-служби Сергія Цюриця. Він домовляється з лісництвом заздалегідь про всі нюанси. 097 253 08 40

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus