USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині до війська призвали розумово відсталого

15 Березня 2011 13:05
Минулоріч зі строкової військової служби за станом здоров’я відкликали двох юнаків з Волині – один з них виявився розумово відсталим.

Про це йшлося під час інструктивно-методичних зборів щодо організації весняного призову 2011 року у вівторок, 15 березня.

Як повідомив заступник голови Волинської ОДА, голова обласної призовної комісії Олександр Курилюк, восени минулого року зі збірного пункту Волинського ОВК за станом здоров’я було повернуто 17 юнаків.

Це, за словами Курилюка, сталось через недопрацювання територіальних призовних комісій. Так, однією з ключових проблем став «формальний підхід» до медоглядів.

Курилюк розповів, що не завжди відповідально та якісно проводились медичні огляди юнаків у Горохівському, Маневицькогому, Рожищенському, Старовижівському та Ратнівському районах.

«Всі великі справи починаються з дисципліни», – наголосив посадовець.

Голова призовної комісії також повідомив, що не всі райони області забезпечені стаціонарними призовними дільницями. Так, із 18 призовних дільниць 8 працюють на базі центральних районних лікарень та поліклінік. Лікарі-спеціалісти окремих районів проводять медичне обстеження юнаків одночасно із цивільним населенням, що шкодить якості призову.

В найгірших умовах, за інформацією Курилюка, нині працюють з потенційними солдатами у Рожищенському районі, оскільки приміщення тамтешньої призовної дільниці «абсолютно не відповідає тим умовам, які повинні бути у закладах такого рівня».

Над покращенням умов потрібно попрацювати і територіальним призовним комісіям Ратнівського та Любомльського районів.

А обласний військовий комісар Віталій Чурай повідомив, що внаслідок недопрацювання територіальних призовних комісій та обласного військового комісаріату зі строкової служби минулоріч повернули додому двох волинських юнаків. Вони були визнані неправильно призвані за станом здоров’я.

У одного з цих солдатів вже під час служби виявили розумову відсталість легкого ступеня, а в іншого – проблеми із серцем.

«Це обійшлось мінімум у 20 тисяч гривень з державного бюджету», – констатував Чурай.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Андрій Показати IP 15 Березня 2011 13:55
А що тут говорити, коли в школу приходить батько-міліціонер з пістолетом, приставляє пістолет до голів учнів, вчительки і каже, що всіх зараз перестріляє, а йому за це нічого не буде, бо він розумово відсталий і довідку має. Школа №7.
VSC до Андрій Показати IP 15 Березня 2011 17:42
Так ведь туда других просто не берут. Только гляньте на их руководство.
Я до VSC Показати IP 16 Березня 2011 08:11
100 %

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus