USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині матір чотирьох дітей позбавили батьківських прав

28 Січня 2011 10:18
Мешканку Горохівського району, що на Волині, Емму К. органи опіки і піклування позбавили батьківських прав.
32-річна жінка мала на вихованні чотирьох дітей, троє з яких є малолітніми. Про це повідомили у ВЗГ УМВС України у Волинській області.
Помешкання, у якому проживала сім'я, знаходилось у занедбаному стані: повна антисанітарія, обдерті стіни, прикриті тканиною вікна.
Горе-матір могла на тиждень зникнути. Фактично наглядала за дітьми старша донька – 14-річна Юлія. Та досить часто дівчинка проводила час у компанії подруг. Відповідно, малеча перебувала наодинці.
Неодноразово сусіди помічали дітей біля річки. Били на сполох та повідомляли у міліцію. Врешті-решт дітей на виховання забрала рідна бабуся.
Правоохоронці кажуть, що постійно навідуються до цієї сім'ї та надають певну допомогу – допомагають у проведенні медичного огляду, покращення умов проживання, а влітку відправляють дітей до оздоровчого табору «Веселка», що у селі Терешківці.
Начальник відділу юридичного забезпечення служби у справах дітей Горохівськогої РДА Михайло Мужик розповів, що на сьогодні у районі зафіксовано 29 неблагополучних сімей, у яких виховується 72 малолітніх дитини віком від восьми місяців до п’яти років. Основною проблемою неблагополучних сімей є ведення батьками аморального способу життя.
Старший оперуповноважений ВКМСД Горохівського РВ УМВС України у Волинській області Наталія Пельчар каже, що робота з такими сім’ями досить складна і потребує неабиякої витримки та виваженості. Адже, за її словами, якщо дитина у такій сім'ї піддається фізичному насильству, то психіка її уже є травмованою.
Зазвичай до неблагополучних належать сім'ї, які повністю або частково втратили свої виховні можливості через ті чи інші причини. У результаті цього в таких сім’ях об'єктивно чи суб'єктивно складаються несприятливі умови для виховання дітей.
Діти з неблагополучних сімей мають більше, ніж інші, причин для вчинення правопорушень. Тому, зауважує Наталія Пельчар, з такими дітьми ведуться систематичні зустрічі та бесіди особливого виховного характеру.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus