USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині можуть не встигнути добудувати митні переходи

1 Вересня 2010 18:10
Державі бракує коштів на добудову автопереходів у двох пунктах пропуску «Ягодин» та «Устилуг», відтак є ймовірність, що до початку футбольного чемпіонату «Євро-2012» роботи завершити не встигнуть.

Про це йшлося 31 серпня під час прес-конференції начальника Ягодинської митниці Геннадія Федика.

Будівництво другої черги автомобільного переходу «Ягодин» Україна налаштована завершити до початку «Євро-2012». Однак протягом кількох останніх місяців роботи не ведуться – немає грошей.

«Ми є оптимістами, і я хочу надіятися, що завершення відбудеться вчасно... За цей рік планувалося виділити близько п’яти мільйонів гривень на продовження реконструкції. На даний час кошти, на жаль, не надійшли. Я так думаю, ще часу вистачає, хоча Чемпіонат невпинно швидко наближається до нас», – сказав Федик.

Хід ремонтних робіт на автопереходах контролює Державна митна служба, а виділенням коштів опікується уряд. І тільки від Кабміну залежить, коли надійдуть кошти.

Така ж проблема і з продовженням розширення ще одного автопереходу – «Устилуг». Чи вдасться завершити реконструкцію на цій ділянці, аби забезпечити більшу пропускну спроможність митниці, Федик не знає, хоча сподівається, що всі шанси для цього є, головне – аби держава не забарилась з фінансуванням.

Начальник Ягодинської митниці розповів, що головною проблемою з добудовою пропускного пункту «Устилуг» є приватизовані навколишні землі – для того, щоб продовжити зведення другої черги автопереходу державі ці ділянки треба викупити.

«Для того, щоби здійснити розширення території, зрозуміло, що ці землі потрібно викупляти у власників цих земель. А таких коштів у Державному бюджеті не передбачено... Планується зробити сучасного вигляду навіси, тобто перенести лінії контролю вище, на рівне місце... Практично на стадії завершення маємо проектну документацію», – розповів митник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus