USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині ніхто не захищає чоловіків

5 Березня 2010 13:31
На Волині відсутні громадські організації, котрі би опікувалися захистом прав чоловіків.
Голова ВОГО «Гендерний центр» Оксана Ярош під час прес-конференції розповіла, що їхня громадська організація намагається допомогти консультаціями жінкам, і також чоловікам.
В Україні досвід таких організацій є. Наприклад, мережа консультаційних центрів «Олег плюс Ольга», «Чоловіки проти насильства», в котрих чоловіки розповідають - чим погане насильство в сім\'ї. Є й чоловічий адаптаційний центр, громадські організації одиноких татусів. Ярош зауважила, що таких одиноких батьків на Волині – до тисячі. «У чоловіків теж є проблеми, не менш важливі, ніж у жінок», - стверджує політолог.
Згідно зі статистичними даними, населення Волині – 53 % жінок і 47 – чоловіків. В області більше навіть студенток, ніж студентів. На обліку Центрів зайнятості більше безробітних жінок. У сферах освіти, охорони здоров’я, соціальній сфері – 76-80 % працюючих – це жінки.
На Волині 44 громадські організації очолює представниця прекрасної статі. 75-80 % державних службовців на Волині – жінки. Проте на найвищих щаблях влади в області жінки майже відсутні.
«Щодо ситуації із безробітними, то жінки легше визнають, що в них є проблеми і тому стають на облік до центрів зайнятості. А чоловіки дуже важко визнають проблеми. Вони швидше «запивають горе» вдома і впадають у депресію. А на людях кажуть, що в них все гаразд», - сказала Оксана Ярош.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Evil Показати IP 5 Березня 2010 18:09
Мої ж ви, манюні, ходіть до мене, я вас всіх захищатиму і любитиму...
seal Показати IP 5 Березня 2010 22:25
До Evil - А хватить на всіх?
Evil Показати IP 6 Березня 2010 10:17
До seal. Фізично, певне, ні, не справлюсь, а от душевно я широка як поле і глибока як море...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus