USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині освятили новозбудовану церкву. ФОТО

9 Листопада 2010 17:37
У селі Лахвичі Любешівського деканату освятили новозбудований храм Святителя Миколая Чудотворця.
Освячення здійснив архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. З ним співслужили декан протоієрей Юрій Устимчук, настоятель парафії священик Олег Куліш, духовенство місцевого, Маневицького та Камінь-Каширського деканатів. Про це повідомляє прес-служба Волинської єпархії УПЦ КП.
Ініціатора спорудження храму і його будівничого Миколу Марчика архієрей нагородив орденом Рівноапостольного князя Володимира ІІІ ступеня. Також за розвиток УПЦ Київського патріархату благословенні грамоти отримали Андрій Хвесик, Ігор Дроздик та парафія в цілому.
Настоятель Олег Куліш розповів, що «для села – це надзвичайно велике свято, адже у цій місцевості ніколи не було церкви. А цього дня вперше у храмі відправили літургію. З цієї нагоди до Божого дому йшли не тільки місцеві, а й з навколишніх сіл».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Клим Трутрунькевич Показати IP 9 Листопада 2010 19:11
Молодці! 1 гривня, потрачена на культуру, духовність, освіту, "відробляє" 10 гривень, витрачених на вязниці і утримання силових структур. Це - реальна статистика і її ніхто не заперечить. Культура, духовність, освіта - з однієї сторони, і злочинність - з іншої, величини обернено пропорціональні. Білше першого, менше другого і напаки.
Exaboto Показати IP 9 Листопада 2010 21:35
культура це не лише позитивне слово. От бачте які ми "культурні", скільки мусору в нас на вулицях, які підїзди, написи на стінах які культурні. От така сама "освіта" в цих духовних людей що тратять гроші на цей опіум для власного мозку. Щоб буди свідомим громадянином, не порушувати закон і т.п., не обовязково бути до смерті заляканим гнівом божим. Досить правильного виховання і самосвідомості.
Клим Трутрунькевич Показати IP 10 Листопада 2010 08:16
Exaboto. Ви суперечите собі. Я нітрохи не сумніваюсь, що духовні і справді культурні люди смітять і пишуть непристойні написи на стінах. Саме культура і духовність дає глибоке виховання. Самосвідомість - абстрактне поняття. Людина з нею не народжується. Я також не прихильник залякування гнівом божим, а розгядаю релігію як велику частину культури народу, величезне надбання духовності і мистецтва. На цьому виховується людина, без цього немає нації. А ви, очевидно, або радянський атеїст, який переформатувався під політолога чи соціолога, або міліціонер. Перших я просто сторонюсь, а як побачу других, то переходжу на протилежну сторону вулиці.
Exaboto Показати IP 10 Листопада 2010 10:43
"Самосвідомість - абстрактне поняття." - так само як культурність, духовність, добро та зло. Кожен народжується атеїстом :)). А релігію я розглядаю як велике "зло". На підставі релігійної ненависті один до одного було вбито, замучено сотні мільйонів людей. Так безперечно це величезне "надбання" людства. І людина безперечно на цьому виховується, так. А чи потрібне таке виховання??? Чи не прийшов вже час "прозріти"? Стадний інсктинт крепко сидить в наших "освідчених" головах, так що ще не один мільйон загине ва імя ісуса, аллаха тощо. "А ви, очевидно, або радянський атеїст, який переформатувався під політолога чи соціолога, або міліціонер" - ви помиляєтесь. А міліцію чого боїтесь? Щось накоїли ? :)) Чи не боїтесь, а просто вони вам мерзотні? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus