USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині побільшало підприємств-банкрутів, які заборгували зарплатню

4 Листопада 2009 14:23
Найбільші боржники із виплати зарплати на Волині – збанкрутілі підприємства, які нинішнього року завинили своїм працівникам 2,5 мільйона гривень. Про це 4 листопада інформують «Волинські новини».
Кількість волинських підприємств-банкрутів зросла у півтора рази, а сума їхнього боргу із зарплати - у 2,5 разів. Упродовж 2009-го банкрутами визнано 10 підприємств, які поповнили загальний перелік із 21-го підприємства-банкрута. Зокрема, у вересні порушені справи про банкрутство проти трьох економічно активних підприємств: ЗАТ \"Західпромбуд\", \"Ювілейний\" та ВКФ \"Луцька кондитерська фабрика\". Спостерігається тенденція до зростання їхніх боргів за всіма категоріями, - повідомляє прес-служба голови Волинської облдержадміністрації.
Станом на жовтень, у краї зареєстровано 22,1 мільйона гривень загальної заборгованості із виплати зарплати. Зокрема, на економічно активних підприємствах завинили працівникам 18,8 мільйона гривень, на економічно неактивних - 0,8 мільйона гривень. А на підприємствах-банкрутах - 2,5. Аналіз темпів заборгованості засвідчує, що існує тенденція до зменшення заборгованості на економічно активних підприємствах. І, навпаки, банкрути щомісяця нарощують свою заборгованість із зарплати.
У  зв’язку зі зростанням суми боргу на підприємствах-банкрутах, голова облдержадміністрації Микола Романюк звернувся до Міністерства праці та соціальної політики України із проханням прискорити розробку законопроекту щодо захисту грошових вимог працівників у разі неплатоспроможності роботодавця і сприяння забезпечення конституційних прав працівників на своєчасне одержання заробітної плати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus