USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині потопаючих рятуватимуть 36 «нормальних мужиків»

14 Лютого 2011 11:02
Згідно з наказом міністерства надзвичайних ситуацій від 10 лютого на Волині мають створити Річковий координаційний аварійно-рятувальний центр.

У Центрі працюватимуть 36 рятувальників – повідомив начальник Управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук 14 лютого під час оперативної наради.

Нагадаємо, про проблему створення рятувального центру говорив Володимир Грушовінчук 8 лютого під час візиту міністра надзвичайних ситуацій Віктора Балоги.

Грушовінчук зазначив, що для фінансування діяльності служби обіцяють виділити понад один мільйон гривень в рік.
У центр увійдуть 18 працівників обласної пошуково-рятувальної станції у Луцьку, шестеро рятувальників у Ковелі та 12 – на Шацьких озерах, зокрема Світязі.
За словами Грушовінчука водолазів для рятувального центру будуть набирати з числа військовозобов’язаних, які відслужили у морських силах, перебувають на обліку у військкоматі і мають навики рятування людей.
«Ну з матросами проблем не буде. Матрос – це має бути нормальний мужик молодого віку, який вміє плавати гарно, володіє навиками надання першої медичної допомоги. Але їх треба також комплектувати і атестувати», - додав голова облдержадміністрації Борис Клімчук.

Водночас голова Волинської ОДА Борис Клімчук зазначив, що необхідно готувати розпорядження на сесію облради про ліквідацію водолазного корпусу при управління надзвичайних ситуацій облдержадміністрації.
«Люди там працювали так, як їх контролювали. Що вже про них говорити. Це вже історія. Але там так по прикидках на півтора водолаза було зверху ще 25 людей. Ми домовилася, що люди здатні будуть укомплектовані.. У Ковелі вони тримали службу на власному утриманні, а на озерах – «не стріляйте в піаніста, він грає як уміє». Були якісь там водолази умовні. Була там ціла історія з базою на Гряді. Підписав пан Грицюк порозуміння з паном Столяром. Документ ніким не апелювався. Я думаю, ми найдемо спільну мову стосовно розміщення на багато-багато років нашої водолазної станції на озері Світязь», - прокоментував Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus