USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

На Волині профспілкові дитячі табори хочуть зробити комунальними

9 Грудня 2010 14:19
Дитячі оздоровчі табори мають бути внесені до Державного реєстру, аби Міністерство сім'ї, молоді та спорту до початку літнього оздоровчого сезону мало можливість розмістити інформацію про них та умови надання оздоровчих послуг в інтернет-засобах на державному рівні.
Таке завдання поставив заступник голови облдержадміністрації Олександр Курилюк 9 грудня під час наради за участю фахівців управління у справах сім'ї, молоді і спорту та власників оздоровчих таборів області, повідомили у прес-службі ОДА.
Також Курилюк озвучив вимогу продовжити у наступному сезоні терміну перебування дітей у позаміських закладах оздоровлення та відпочинку до 21 дня. Чверть таборів цього оздоровчого сезону практикували зміни у 14 днів.
За словами чиновника, в області вкрай бідна дитяча оздоровча база. Вік таборів сягає 40 - 50 років, вони потребують не просто поточного ремонту, а капітального відновлення. Галузевим профспілковим комітетам з кожним роком все важче утримувати табори. Фінансування таких таборів за рахунок бюджетних коштів заборонено законодавством.
В дещо кращому стані дитячі заклади, які знаходяться у підпорядкуванні відділів освіти міськвиконкомів, райдержадміністрацій, оскільки щорічно в місцевому бюджеті передбачаються відповідні кошти на проведення ремонту таборів та придбання необхідного інвентарю, обладнання, проведення реконструкції.
Власникам профспілкових таборів та закладів, які знаходяться у власності установ, організацій, благодійних фондів, надіслано лист з пропозицією продажу таборів в обласну комунальну власність.
Олександр Курилюк повідомив, що сьогодні готується проект обласної цільової соціальної програми відпочинку та оздоровлення дітей на період з 2011 по 2015 рік, на реалізацію якої передбачаються відповідні кошти в обласному бюджеті.
Серед іншого планується передбачити кошти на придбання табору в обласну комунальну власність. Окрім того, розглядається можливість створення в області дитячого оздоровчого центру з цілорічним перебуванням дітей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ольга Показати IP 9 Грудня 2010 15:51
Ура! Підтоптаному Карпомизу знову відкриється поле діяльності. Кримінальної, звичайно. Підлетить свіжа копійчина. Буде за що відмічати 80 років. Знову буде героєм "України кримінальної".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus