USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На Волині росте рівень води

14 Січня 2011 13:46
За даними аналітично-диспетчерський центр облводгоспу та Волинського гідрометеоцентру станом на 14 січня зберігається тенденція зростання рівнів води у всіх водотоках області.

На ріці Стохід на сьогодні він вже перевищує критичну відмітку підтоплення на 11 сантиметрів, - повідомили в обласному управлінні водного господарства.

Наблизився до критичної відмітки підтоплення рівень води у ріці Прип’ять в Ратнівському районі.

Паводковими водами річки Прип’ять у Любешівському районі затоплено 1,1 га земель особистих селянських господарств в районі села Люб’язь, водою річки Стохід в смт. Любешів на сьогодні підтоплено 8 господарських будівель та 0,5 га присадибних земельних ділянок.

Всього в Любешівському районі підтоплено 10,5 тис.га сільськогосподарських угідь.

У Камінь-Каширському районі біля села Видерта талими водами підтоплено 25 га сільськогосподарських угідь, які перебувають в особистому користуванні громадян.

На польдерних меліоративних системах Любешівського та Ратнівського районів продовжують працювати 15 насосних станцій, з них у Любешівському – 10 та Ратнівському - 5. З інших меліоративних систем надлишкові води відводяться самотічно.

У Ратнівському міжрайонному управлінні водного господарства працює дві аварійні бригади з 10 чоловік. На Щедрогірській осушувальній системі проводиться кріплення ділянки дамби, частково зруйнованої бобрами, а на Кортеліській – посилення огороджуючої дамби.

Всі міжрайонні і районні управління водного господарства працюють у режимі підвищеної готовності. На випадок виникнення аварійних ситуацій на водогосподарських об’єктах підготовлено 76 одиниць техніки, 40 аварійних бригад в кількості 311 чоловік. Є у водгоспах і аварійні запаси каменю, щебеню та інших матеріалів, - запевняють у облводгоспах.

Довідково:

Водопілля (рос. "половодье") - одна з фаз водного режиму річки, яка щорічно повторюється в один і той же сезон року, - тривале і значне збільшення кількості води у річці, що спричинює підвищення її рівня; зазвичай супроводжується виходом вод з русла і затопленням заплави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Спец Показати IP 14 Січня 2011 23:44
Безграмотны журналюгі- рівень води не "росте", а піднімається. Проконсультуйтесь у Вол. ГМО( для тупих -гідрометобсерваторія) Щодо суті-примітив, абсолютне не володіння темою. Шукайте причину не лише в погодних умовах, а і в Хрінниках. Водосховище буфер для подібних явищ, до речи воно зараз заповнено на 60%.Резерв є. Пану меру варто відірвати свою дупу від крісла, зїздити на Рівненьщину і банально узгодити режим збросу води з керівництвом облводгоспу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus