USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині судитимуть орендаря ставка

2 Грудня 2010 14:06
Ставок у самому центрі Рожища, що на Волині, заростає очеретом і замулюється.
Хоча з 2003 року водойма перебуває в оренді приватного підприємця Валерія Гузова, пишуть «Відомості-UA».
«Сьогодні міська рада подала позов до суду про розірвання договору оренди, – прокоментував ситуацію заступник міського голови Іван Лукасевич. – Підприємець не те що не утримує водойму в належному стані, він навіть орендної плати протягом двох років не сплачує. Хоча сума її мізерна – 100 гривень в рік».
Міська влада після рішення суду сподівається, що рожищенський ставок візьме в оренду підприємлива людина, яка приведе його до ладу і зробить тут зону відпочинку.
Всього ж на території Рожищенського району в оренду надано 18 водних об’єктів загальною площею 120 гектарів.
Як поінформував заступник начальника Держекоінспекції у Волинській області Тарас Куньчик, основною метою оренди є здійснення рибогосподарської діяльності. Разом з тим лише один підприємець розводить рибу. Решта навіть не мають статусу підприємців.
«Ми перевірили половину орендованих водойм області, – наголосив Куньчик. – За результатами перевірок виявили типові порушення: відсутність орендарів на території України, недооформлення договорів оренди водних об’єктів, відсутність проектів землевідводу та винесення в натуру земельної ділянки, наданої в оренду. Ведення господарської діяльності орендарями без дозвільних документів на спеціальне використання водних живих ресурсів призводить до відсутності інформації про кількість вирощеної та виловленої риби, а отже, і забезпечення нею потреб населення».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus