USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині священики МП хочуть переходити у Київський Патріархат, - УПЦ КП (оновлено о 13:43)

30 Грудня 2010 13:06
На Волині православні священики Київського і Московського патріархатів знаходять «загальнолюдське порозуміння».

Про це під час веб-конференції на сайті Волинської обласної ради заявив прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП, депутат обласної ради, заступник голови постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти і науки, культури, засобів масової інформації, протоієрей Віталій Собко.

«Щодо загальнолюдського порозуміння між священнослужителями наших Церков на Волині, то такі кроки наші священики роблять й інколи знаходять позитивний відгук», - сказав Віталій Собко.

«Багато отців Московського Патріархату шкодують, що українське Православ’я розділене, але вони є заручниками цієї ситуації, життєвих обставин, власної нерішучості й менталітету», - вважає священик-депутат.

У відповідь на уточнююче питання про те, чи дійно на Волині є священики МП, які не проти перейти у Київський патріархат, Віталій Собко відповів: «Так. І то з радістю. Але не так це просто в тих обставнах, які є на сьогодні. Повірте, якщо б була воля державних керманичів та ієрархів УПЦ МП, єднання православного духовенства і мирян, українців, відбулося б швидко.

Щодо переходу парафії у Київський патріархат, то Собко зауважив, що "зараз таке можливо лише теоретично й тільки тоді, коли священик і 100% парафіян цього прагнуть і то рішуче".

"Якщо, скажімо, із однієї тисячі вірян знайдеться десять (а такі знаходяться :), які не захочуть перейти в Київський Патріархат, то за чинним законодавством парафія залишиться в МП", - пояснив священик.

"І ще скажу, що ті священики з УПЦ МП, які нині захотіли б перейти до нас, повинні спочатку приготуватися до своєї хресної дороги, до мучеництва... Без перебільшення", - натякнув Віталій Собко.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Я Показати IP 30 Грудня 2010 13:42
Якщо буде Україна в ЄС - капіталісти України об"єднають всіх!
Данило Показати IP 30 Грудня 2010 17:42
Наверное этот "товарыщ" что-то и знает.Ведь нашлось на Волыни около 20-ти желающих священников стать депутатиками.Все это итоги 1917 года,когда священство предало Царя-Богопомазанника,повылазило на трон царский,повычеркивало,поперекрючивало молитвы,поназывало себя "великими и не совсем великими, господинами".Монахи -да еще и господины???!!!Так монахи или господины.Господины чего? Намолюют нам ежедневно антинародные власти и не понятно какие-то воинства.Что просят тем Господь и лечит,пока в разум не прийдут. А ведь учение о Царской власти-это УЧЕНИЕ ЦЕРКВИ.ДОГМАТЫ ЦЕРКВИ.Они их читают? Они сами о себе снимают кинишко,наверно так нужно для личного спасения.В Церкви гробовая тишина о Царе(Он не человеками выбирался на выборах,как эта шайка.Его дал Господь,как Удерживающего безакония,Богом данный нам и Богопомазанник по Благодати и Милости Христа Небесного предводительствует на земле в Церкви воинствующей)Поэтому по словам старца Анатолия Оптинского,Русь наша без царя,как человек без главы-труп смердящий.Посмотрите вокруг-так и есть. Церковь на сегодняшний день и дробится на щепки,"великий господин" лобызается с еретиками,жидами,шаманами...В Церкви -мерзость запустения. P.S.К православным:По пророчеству Святого Серафима Саровского по словам старца Николая (Гурьянова 1909-2002): «Придет время, - говорил Старец, - об этом предупреждал Батюшка Серафим Саровский, и народ Божий будет защищать Церковь от Владык» («Жемчужина духа» Святые слова о спасении старца Николая (Гурьянова). - М.,2007г. )Еще этим летом был установлен Царский покаянный Крест в селе Кожухов Литинского района Винницкой области. Крест установлен и освящен на территории храма Архистратига Божия Михаила (Украинская Православная Церковь Московского Патриархата). Освящали и устанавливали Крест настоятель храма протоиерей Владимир, иерей Игорь и иерей Петр.За таких священников нам нужно молиться,а не за человекоугодных,притаившихся молчунов.
makar Показати IP 31 Грудня 2010 07:19
кожному- своє.
Голос Показати IP 31 Грудня 2010 09:26
Малограмотний попе . Залізь звідки виліз і не висовуйся. ти вже себе показав і всі поняли хто ти.
Священик Валентин Марчук Показати IP 31 Грудня 2010 10:54
Ось відповідь на непраду Віталія Собка:http://orthodoxy.org.ua/content/yakshcho-kerivniki-kiivskogo-patriarkhatu-ne-zminyat-svogo-spriinyattya-tserkvi-ta-stavlennya-do-svyashchennikiv-i-viruy
Юрій до Священик Валентин Марчук Показати IP 31 Грудня 2010 11:09
Браво, отче Валентине! Так їх! Любіть їх! Щоку підставляйте! Показуйте гідний приклад пастві!!! А ви, отче Віталію, назвіть їх дурнями! А потім ви, отче Валентине - їх уродами!!! І цим ви повністю виконаєте Божі заповіді!!!! Вибачте, зірвався. Але знайте, шановні грішні отці - саме така - тупа, огидна і лицемірна ВАША поведінка і відвертає людей від Бога і Церкви. Ви не люди, яких обрав Бог для служіння йому і допомоги іншим шукати Його - ви нікчемні чинуші, служаки, які з веління своїх начальників владик граєтеся у політику. І КП і МП!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Тому я і БАГАТО-БАГАТО моїх знайомих не ходять у церкву. (Але знаєте, що найогидніше? Що ви почитавши мої слова, ніскілечки не засумніваєтеся у тому, що ви робите щось не те. ВИ наведете масу слів зі святого письма, які, на вашу думку виправдовують ваші вчинки. А мене і таких як ви, ви вважаєте, у крашому випадку наївним і таким що не розуміє усієї ВЕЛИКОЇ МІСІЇ ЦЕРКВИ) Але я повторюю Я і ДУЖЕ-ДУЖЕ багато інших людей, які мали б бути спасенні вашими щирими проповідями Божого слова, вашим прикладом праведного життя, вашими мудрими словами, зрештою вашою щирою молитвою - БАЧАЧИ ВАШУ ІДІОТСЬКУ ГРИЗНЮ, ЗНЕВАЖАЮТЬ ВАС. А з вами - і Церкву Христову. Що найстрашніше.
Exaboto Показати IP 31 Грудня 2010 11:21
Смотрите: "Вот - ваш Бог. Вот - Его заповеди. Вот - ваше поведение." Вывод: "Гореть вам в аду!" :))
Стас Показати IP 4 Січня 2011 17:38
Ой люди-люди... Ніхто нічого не розуміє в релігійних справах, і не старається зрозуміти. Чого той закаканий депутат не бажає сказати, а скільки свіщеннослужителів з УПЦКП переходять до МП, га, що стидненько))))))))))))))) А якшо так, то і хай повідає чесному народу чого те духовенство шо переходить в КП іде з МП, а тому шо на них там накладають епітимію- заборону проводити Богослужіння. Отакто любі.то нехай собі Собко чеше боробу і помовкує, бо їх тоже є зашозачипити. І про нагородт як вони їх роздають мирянам за добрі справи- за 1 тис. цегли на будівництво храму.... Мудосвони!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus