USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині «тотально» перевірятимуть якість продуктів

26 Листопада 2013 07:00
Масштабні перевірки якості продуктів харчування у держустановах області розпочалися минулого тижня.

Про це стало відомо під час обласної наради у режимі відеоселектору, що відбулася 25 листопада.

Як повідомила фахівець головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби в області Ольга Гусєва, впродовж минулого тижня в закладах освіти області вже відібрали 117 проб вершкового масла від 11 заводів-виробників та 10 проб твердого сиру. Із 52 вже досліджених зразків в п’яти видах масла та усіх твердих сирах виявили немолочні жири, що є порушенням норм, встановлених законодавством.

Таку продукцію повертатимуть постачальникам, а організаторів харчування притягатимуть до адміністративної відповідальності. Зараз лабораторні дослідження тривають.

Водночас, окремі фірми-постачальники чинять спротив спробам перевірки. Так, організатор харчування школярів у Камінь-Каширському районі підприємство «Перша компанія Максимум» (місто Васильків Київської області) під час здійснення рейдової перевірки заборонила відбір проб молочної продукції зі шкіл району, про що склали відповідні акти.

«Ви акти прокурору Камінь-Каширського району передали? Так передайте негайно. Перший акт про відмову передається прокурору, який відповідає за те, щоб перевірки проводились згідно з законодавством. Посилайте завтра людей в Камінь-Каширський на відбір зразків, але починайте з кабінету місцевого прокурора. Ваші люди приходять до кабінету і кажуть – пане прокуроре, минулого разу нам не вдалося взяти зразки. Так, а не навпаки», - звернувся до Ольги Гусєвої голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук.

«Ми розпочали цю системну роботу в області не так давно, тиждень тому, з якості харчових продуктів, насамперед молочних продуктів, масла вершкового, молочнокислих і твердих сирів, молока. Дослідження ведуть три лабораторії з різних сторін – стандартизації та метрології, санстанції, ми тотально перевіримо всіх і вся. Перші результати – тривожні, погані, ми вже маємо, є перші компанії. За якість відповідає виробник. Якщо виробник за межами області, тут треба бити і виробника, і компанію, яка поставляє, дивитися, де відбувся фальсифікат, де відбулася підміна документів по дорозі. Я не виключаю, що звідти виходить спред, а до Волині доходить вершкове масло. Міняються ціни, це злочин», - повідомив Борис Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Міля Показати IP 26 Листопада 2013 07:57
Подтримую губернатора. Молодєц, вже обнагліли цє постачальники, одну просрочку дают дітям.
толя Показати IP 26 Листопада 2013 09:40
Теж підтримую. Хочеться тільки щоб перевіряли усіх:-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus