USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині відкриють полювання на хутрового звіра

5 Листопада 2010 17:53
Відстріл пернатої дичини на Волині закінчується 28 листопада, а вже 7 листопада в області розпочинається полювання на хутрового звіра, яке триватиме на зайця-русака до 16, а на лиса і єнотоподібного собаку до 28 січня 2011 року включно.

Про це повідомили у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства

Заступник начальника відділу охорони і захисту лісу та мисливства Руслан Люшук зазначив, що днем полювання на хутрових звірів визначена неділя. «Денна норма відстрілу зайця-русака одним мис¬ливцем – один заєць. Норми відстрілу єнотоподібної собаки і лисиці – не лімітовані. І нехай мисливський азарт не затьмарить ясного розуму: кожен має подбати про безпеку під час полювання, щоб не допустити нещасних випадків», - розповів Люшук.

Лісівник нагадав, що забороняється полювати з документами, строк дії яких закінчується, а також без відстрілочних карток і контрольних карток обліку добутої дичини та порушень правил полювання.
Заступник директора з мисливського господарства ДП "Маневицьке ЛГ" Микола Корець розповів, що у Маневицькому районі є 5 користувачів мисливських угідь.
«Вони і встановлюють місця полювання на зайця у закріплених за ними угіддях. Що ж до ДП "Маневицьке лісове господарство”, то дозволяється полювати на землях Костюхнівської, Великоведмезької, Галузійської, Серхівської, Прилісненської сільських рад і забороняється його проводити на території Маневицької селищної та Черевахівської сіль¬ської рад. Разом із тим хочу закликати мисливців, щоб вони активніше боролися з браконьєрами, які вночі на скутерах, мотоциклах, автомобілях проводять незаконні полювання, використовуючи освітлювальні прилади», - зазначив Корець.

Довідково:

На Волині на порушників правил полювання цьогоріч складено понад триста протоколів, вилучено півсотні рушниць, кілька справ передано до суду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Коба Показати IP 7 Листопада 2010 15:13
Оце вже поміщик-нувориш Загрева постріляє у своєму власному мисливському заповіднику в Локачинському районі! Буде зайчатина, пушнятина, кабанятина і інша -ятина. Може наїсть ще більший живіт, хоч далі вже нема куди: в 25 років не вистачало дірок у ремні довжиною 180 см. І буде гнобити охорону лісу і місцевих єгерів. Перевертень!.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus