USD 39.80 40.04
  • USD 39.80 40.04
  • EUR 39.85 40.15
  • PLN 9.83 9.98

На Волині взялися за продавців петард. ФОТО

16 Грудня 2010 17:26
Волинські рятувальники проводять рейдові перевірки місць реалізації піротехнічних виробів.
Кажуть, що роблять це для запобігання травмування та загибелі волинян небезпечною продукцією. «Рейдові групи працюють в усіх без винятку населених пунктах краю, де функціонують торгові заклади та ринки», – наголосив виконувач обов’язків начальника УМНС області Микола Кревський. Про це повідомили у центрі пропаганди УМНС в області.
На ринках Привокзальному ринку Ковеля рейдова комісія виявила підприємливого мешканця району, який реалізовував небезпечні вироби попри усі заборони. Відтак, порушникові доведеться відповідати перед законом.
Найближчими днями піротехнічні вироби з’являться на вітрині одного з найбільших супермаркетів міста Ковеля на вулиці Грушевського. Уже зараз рейдова комісія переконалася, що торгівля цими виробами буде здійснюватися у рамках закону: для піротехніки підготовлено спеціальні засклені вітрини, що замикаються на ключ, у порядку й уся необхідна документація, наявні дозволи.
Така ж ситуація й у центральному універмазі міста.
Вивчали ситуацію з піротехнікою й на Ратнівщині. Так, у селищі Заболоття Ратнівського району піротехніку не реалізовують взагалі.
Проте рейдова група представників МНС виявила два місця, де активно здійснювалася торгівля штучними новорічними ялинками, що не мали сертифікатів ступеня горючості.
Правопорушників притягнули до адміністративної відповідальності. Окрім того, рятувальники звернулися до органів місцевого самоврядування з проханням тримати на контролі ситуацію з піротехнікою й у випадку виникнення стихійних точок продажу інформувати представників МНС.
«Ситуацію висвітлять подальші рейди, що відбуватимуться упродовж свят, – підкреслив Кревський. – Як свідчить практика, у результаті перевірок місць продажу працівниками МНС реалізація небезпечної продукції вщухає, а через деякий час стихійно виникає знову».
Рятувальники застерігають, що купувати піротехніку з рук украй небезпечно. Здебільшого сертифіковані вироби можна придбати в супермаркетах.
Купуючи петарди, салюти та хлопавки, необхідно обов’язково ознайомитись з інструкцією по використанню. Якщо відсутня інформація російською чи українською мовами – це найперший сигнал того, що користуватися виробом небезпечно.
Батькам варто подбати про безпеку дітей, не залишати сірники, запальнички, бенгальські вогники у легкодоступних місцях, заборонити малюкам ними бавитися.
Зустрічаючи Новий рік феєрверками та салютами, запалюйте їх якнайдалі від будівель. Якщо ж виріб не спрацював, не поспішайте до нього підходити. Краще зачекати хвилин 15-20, а відтак залити його водою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus