USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині знайшли несправжні плавлені сирки

25 Січня 2011 16:57
На Волині підозрюють, що один з виробників молочної продукції вказував на етикетках неправдиву інформацію.
Про це під час прес-конференції 25 січня повідомив завідувач сектору розслідування недобросовісної конкуренції Волинського відділення АМКУ Олександр Саржан.
Він зазначив, що певні суб’єкти господарювання, ім’я яких не розголошується до закінчення слідства, вказували на етикетці неправдиву інформацію стосовно назви товару: не «продукт сирний», а «сир плавлений». Ці одиниці товару є різними за своєю рецептурою і методикою виготовлення.
Загалом за 2010 рік за результатами подань контролюючих органів та заяв підприємців відділення розглянуло 15 справ та 19 дій, що мали ознаки порушень правил добросовісної конкуренції на ринках роздрібної торгівлі продуктами харчування, лікарськими засобами, будівельними матеріалами, надання послуг кабельного телебачення та готельних послуг.
На порушників накладено штраф в розмірі 54,5 тисяч гривень і припинено порушення.
Зокрема, ці справи стосуються рекламних матеріалів, які містили неточні чи неповні відомості, що впливали на наміри споживачів купити товари чи могли давати неправомірні переваги перед іншими учасниками ринку.
Зокрема, три справи провадилися стосовно Торгової мережі «Барвінок», ТОВ «Пакко-холдинг» та ТОВ «Фокстрот-Луцьк».
Як приклад порушень у сфері реклами, Саржан розповідає про використання рекламних слоганів «Дешевше не буває» або «дешевше не знайдеш», реклами «нуль відсотків кредит без довідки про доходи».
У результаті перевірки виявилося, що слогани не зовсім відповідають дійсності.
Також вісім страхових компаній прибирали свою рекламу на якій було зазначено, що вони надають всі види страхових послуг, однак це не було насправді.
Порушниками також ставали ломбарди, які зазначали, що мають «найвигідніші умови кредитування» чи аптеки, які в рекламі на вітринах зображували недостовірну рекламу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus