USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Навесні почнеться реєстрація скутеристів

25 Лютого 2010 17:07

З 1-го березня Державтоінспекція готова реєструвати «скутери», чекають лише бланки для документів.   
Коштуватиме обов’язкова державна реєстрація транспортних засобів з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів до 300 гривень. Нині для Волині замовили 1000 номерних знаків. Найбільший наплив бажаючих зареєструватися очікується на червень.
«Спрощена процедура реєстрації триватиме до 1 липня. Водіям необхідно доставити транспорт на огляд, після чого власнику видається свідоцтво про реєстрацію та номерні знаки», - повідомив начальник моніторингу, юридичного забезпечення та зв\'язків з громадськістю УДАІ Віктор Главічка.
До 1 липня 2010 року «даішники» не складатимуть адмінпротоколи про відсутність державної реєстрації. Після цього дня «скутери» обов’язково повинні бути зареєстровані, а водій - мати посвідчення на право керувати транспортом та бути в мотошоломі під час руху. 
Якщо водій їздитиме на скутері без захисного шолому він мусить сплатити штраф від 51 до 85 гривень. У випадку, якщо в скутериста не буде водійського посвідчення, штраф складатиме від 400 до 850 гривень. А водій, який не зареєструє свій двоколісний транспорт заплатить від 170 до 255 гривень.
Керувати скутером має право особа, яка досягла 16-річчя. У випадку, якщо адмінпорушник - неповнолітній, оплачувати штраф будуть його батьки.
Віктор Главічка зазначає, що реєстрація значно спростить процедуру пошуку крадений скутерів, а також посилить відповідальність учасників руху.
Довідково:
За минулий рік на Волині сталося 50 ДТП за участю «скутеристів», загинуло 3 людини, 60 осіб травмовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus