USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Найбільші інвестори в машинобудуванні Волині – Швеція та Австрія

22 Вересня 2010 13:22
У галузі машинобудування зайнятий кожен п’ятий працівник промисловості Волині, а за вагомістю обсягів вона посідає друге місце після виробництва харчових продуктів та напоїв.
За 8 місяців поточного року випуск промислової продукції зріс в 1,6 раза. Нарощено випуск автобусів, конвеєрів, підшипників кочення, комплектів проводів свічок запалювання для двигунів транспортних засобів, електричних трансформаторів, повідомили в головному управлінні статистики у Волинській області.
Галузь лишається привабливою для іноземних інвесторів – іноземні інвестиції становлять більше чверті від загального їх обсягу у промисловість області. Найвагоміші іноземні вкладення з початку року здійснили партнери з Швеції і Австрії.
Підприємства машинобудування працюють над впровадженням нових технологій, розширенням та оновленням асортименту продукції, підвищенням її якості. Так ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс» ввів у дію сучасне автобусне і тролейбусне виробництво. Публічне акціонерне товариство «СКФ Україна» розширило номенклатуру конічних роликових підшипників, що користуються підвищеним попитом на ринку СНД. Зокрема, виготовлено промислову партію підшипників для поставок на конвеєр КаМАЗа та КрАЗа.
Спостерігається активізація інноваційної діяльності. Впроваджено один новий технологічний процес, освоєно 3 інноваційні види продукції, один з яких є новим на ринку.
Вироби машинобудівників Волині отримували високі оцінки на конкурсах якості товарів та послуг: лічильник води крильчастий КВ-1,5 ВАТ «Електротермометрія», підшипник роликовий конічний ПАТ «СКФ Україна», розкидач твердих добрив РТД-9 ПАТ «Ковельсільмаш». Переможцем конкурсу «Кращі товари та послуги Волині 2010» у групі «Товари виробничо-технічного призначення» став тролейбус міський з низьким рівнем підлоги – виробник ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus