USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Необгрунтовані соцстандарти можуть підкосити обороноздатність, каже Пустовіт

30 Жовтня 2009 08:48
Закон про необґрунтоване підвищення соцстандартів в разі його підписання створює пряму загрозу національній безпеці держави, -  вважає один із керівників Волинської обласної організації Спілки офіцерів України.
«Існує ризик недофінансування видатків бюджету, а саме витрат на оборону, на переоснащення армії, на розвиток освіти й охорони здоров’я. Тому, якщо президент Віктор Ющенко підпише згадуваний закон – він нанесе удар по національній безпеці держави. - один із керівників Волинської обласної організації Спілки офіцерів України, підполковник запасу Григорій Пустовіт.
 
«Для громадського тиску на президента виникла ціла хвиля політиків, експертів, економістів. Вони вимагають, аби Віктор Ющенко не підписував руйнівний закон. Ця хвиля з кожним днем наростає.  Так днями до президента звернувся колишній міністр фінансів Віктор Пинзеник,  - розповідає офіцер.
 
Також, напряму до Віктора Ющенка звернулася місія Міжнародного валютного фонду з вимогою виконати зобов\'язання, яке давали МВФ спільно керівники держави. Суть цього зобов\'язання полягає в обов\'язковому ветуванні главою держави законопроектів, які спрямовані на дестабілізацію фінансової сфери держави. А саме таким є ухвалений закон щодо необґрунтованого підвищення соціальних стандартів, наголошує Пустовіт.
 
«Вважаю, що президент має виявити політичну волю, мужність і дати можливість уряду Тимошенко в цей нелегкий час спокійно сформувати державний бюджет 2010 року, в якому були би профінансовані всі важливі сфери, в тому числі армія і «оборонка»- каже Григорій Пустовіт.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Так Показати IP 30 Жовтня 2009 10:32
Так ваша Т.Юлька вже наскільки могла підірвала оборонохдатність - армія деградує крок за кроком, ваші колеги з неї просто тікають, товаришу підполковник, а ви сже на пенсії та ще і в БЮТ очолюєте міську організацію, то можна і пофілософствуати.
ст. лейтенант Показати IP 30 Жовтня 2009 11:50
Пане Пустовіт, так як ваш косатий диверсант нашкодив українській армімї - за 18 років незалежності не нашкодив ніхто. Ви поспілкуйтесь з офіцерами які зараз служать у війську.
Сергій Показати IP 30 Жовтня 2009 11:56
продажний, він таким і в армії був, ніс по вітру. що ти розумієш в обороноздатності країни і яка з загроз страшніша. Ваша Ю. набагато більша загроза для України, чим НАТО плюс радикальний ісламізм разом взяті.
Офіцер Показати IP 30 Жовтня 2009 13:28
Та при чому тут Тимошенко? Армія деградувала щороку за всіх президентів та міністрів оборони. Хіба у нас були серйозні навчання? Чи у нас авіація мала належний наліт? Вона по суті ніякого нальту за всі ці 18 років не мала. А хіба водії-механіки танків чи тих же БМП чи БТРів отримували хоч колись нормальні навички водіння? Про що ми говоримо? При чому тут Тимошенко. Деградація армії - це хронічний, задавнений процес, який ні за рік, ні за два вже не виправиш, а тим більше під час кризи. А Пустовіт сказав правильно, якщо піднімуть соцстандарти, то армії й ті крихти, що планувались не дістануться.
rrr Показати IP 30 Жовтня 2009 14:13
так саме тимошенко працює прем"єр-міністром і формує бюджет на оборону, не 5-6% відсотків від ВВП, як Росія (більше 40 млрд дол США) і США (680 млрд дол США), не 2%, як Польша (8 млрд дол США) і Румунія (3 млрд дол США), а 0,85% від ВВП 8,3 млрд грн (1 млрд дол США), а вона розпиналася про партіотизм і сильну незалежну державу. Не хочеш кормити свою армію - будеш кормити чужу, а криза вона не тільки в Україні.
Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2009 14:28
Бюджет приймає аж ніяк не Кабінет Міністрів. А знищити армію хоче Янукович разом з деякими приблудами з інших фракцій, які взагалі хочуть розбалансувати економіку країни та звести нанівець боєздатність армії. Януковича та інших депутатів-регіоналів захистять їх кримінальні братки, а хто ж тоді захистить країну? Чи у яничар знову вистачить фантазії лише на оббріхування Тимошенко.
rrr Показати IP 31 Жовтня 2009 09:52
А подає на затвердження Кабінет Міністрів України, який очолює Тимошенко, і саме він передбачив видатків на оборону у 2010 році 8,3 млрд грн по загальному бюджету, а на МВС - 11.5 млрд грн. Будуємо поліцейську державу? А щодо Яничар... то тільки декілька місяці тому ваша тимошенко збиралася формувати з ними коаліцію, і разом ними валити все ради бабла. Що пам"ять коротка?
капітан Показати IP 2 Листопада 2009 09:03
Сьогодні ради бабла з яничарами обєдналися литвинівці та нашоукраїнці, що видно по їх спільних голосуваннях у Верховній Раді. І яничари чомусь не воюють ні з Арсенієм, ні з Ющенком, ні з Литвином, ні навіть з Тягнибоком, а виключно з Тимошенко. Не бачити цього може тільки сліпий чи занадто заангажований. А всі підбріхувачі та підтанцовщики яничар з інших політсил їм у цьому допомагають.
от так Показати IP 2 Листопада 2009 10:24
Забрехалися і не мають політичної відповідальності у ВР усі - і брехлива тимошенко, і двічі зек янукович, і плачучий литвин, і вже маргінальний нунс, і продажні комуністи - усі вони дбають лише за те, щоб бути біля корита, а інтереси держави, її обороноздатність їм усім до дупи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus