USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Неподобство: корупційних чиновників штрафують максимум на 225 гривень

25 Грудня 2009 08:32
Верхня межа штрафу, яким карають чиновників за корупційні дії, сягає лише 225 гривень. Після сплати цієї суми чиновник без проблем залишається на посаді, - повідомив на сьогоднішній прес-конференції міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
 
За словами міністра, в середньому чиновники сплачують штраф у 150 гривень. «Кожного року тільки міліція реєструє понад 2 тисячі корупціонерів різного рівня. Порушників штрафують, проте практично кожен з них продовжує посідати займану державну посаду. Ніякої профілактичної дії такі штрафи не мають і шкоди подальшій кар’єрі не несуть», - зазначив Луценко.
 
Міністр роз’яснив значення терміну «корупція». За його словами, під нею розуміють саме адміністративно карані вчинки. Себто ті, які караються штрафами. Зокрема, невиконання покладених функцій посадовця, невчасна чи неточна відповідь заявнику, безпідставна перевага тим чи іншим зверненням. Кримінальні злочини, скажімо, на взірець хабарництва до корупції не відносяться.
 
Юрій Луценко також зазначив, що всі подібні випадки передаються міліцією до прокуратури. Що з ними діється далі – міліціонерам невідомо. Для прикладу, із 1500 виявлених у минулому році хабарників, засудили лише 120 підозрюваних.
 
Проблема, на думку міністра, полягає у відворотності покарань. Мовляв, підозрюваний чиновник влаштовує судові тяганини. І чим довше затягується справа – тим легше йому потім «відмазатися» від відповідальності.
 
«У першу чергу потрібно міняти не чиновників, а законодавство», - підсумував Юрій Луценко.
 
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 25 Грудня 2009 14:11
у першу чергу треба міняти не законодавство, а законодавців!
seal Показати IP 25 Грудня 2009 14:41
До Юки. А на мою думку, в першу чергу треба, щоб це законодавство ПРАЦЮВАЛО. Законів хороших у нас безліч, тільки їх, зазвичай, ніхто не виконує. Віддуваються, як правило стрілочники. А ті, хто краде вагонами - поважні люди. А від зміни законодавців мало що поміняється. Необхідно ламати саму систему, тоді, можливо щось і поміняється.
Таня Показати IP 25 Грудня 2009 21:57
Наше законодавство дуже гнучке. Одна стаття суперечить іншій, за принципом " закон як дишло - куди повернеш туди і вийшло".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus