USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чиновників Укрзалізниці за $150 тис «купили» люди Кононенка-Порошенка

6 Липня 2017 16:21
Скандальний хабар у 150 тисяч доларів чиновникам «Укрзалізниці» пропонував директор одного з підприємств Київської області за сприяння укладення договору щодо оренди землі у селищі Пісківка Бородянського району.

Про це пише журналіст Олександр Дубінський на своєму сайті «Dubinsky.pro».

Як наголошує Дубінський, сьогодні зранку у своєму Фейсбуці Юрій Луценко вже за звичкою пропіарився (або спробував), особисто повідомивши про затримання чергових хабарників.

«Знову Укрзалізниця. За вимагання хабара в 150 тис доларів затримано начальника Департаменту майнових та земельних ресурсів А. Тимошенка та заступника начальника юридичного Департаменту О. Ященка. Йдуть обшуки», - написав Луценко у своєму ФБ.

Найцікавіше, що в історії про хабар в 150 тисяч доларів для залізничників ані сам генпрокурор, ані київська прокуратура не розповіли головного: а хто, власне, спробував корумпувати топ-чиновників?

«Вказані посадовці прийняли пропозицію директора одного з підприємств Київської області щодо одержання грошових коштів в сумі майже 4 млн гривень за вжиття ними особисто заходів щодо укладення договору оренди 9 га землі на території смт Пісківка Бородянського району на Київщині», - йдеться у повідомленні.

За інсайдерською інформацією, це Пісківський завод скляних виробів, що належить інвестфондам «ВІК» і «Прайм ессетс кепітал».

«Ну, ви вже зрозуміли? Ні? Що ж - увага! - кінцеві бенефіціарні власники заводу: Петро Порошенко і його друг і бізнес-партнер Ігор Кононенко.

Відтак, з одного боку, залізничникам не позаздриш - своїх патронів (і їх бізнес) Юрій Віталійович (юрій Луценко, - ред.) буде захищати до останнього.

З іншого боку, за даними інсайдера, мова в цій угоді йшла не про оренду, як чомусь твердять прокурори, а про договір сервітуту (право використання чужої землі). Дрібниця - а в суді знадобиться. Як і багато інших фактів про корупцію і смотрящих від влади в УЗ, про які ми розкажемо наступного разу».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонім Показати IP 7 Липня 2017 11:47
зловив. показав . випустив))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus