USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Ніфонт окропив лучан на Водохреще справжньою йорданською водою. ФОТО

20 Січня 2010 17:03
У День Богоявлення Господнього у тимчасовому храмі Всіх святих землі Волинської було звершено дві святкові Божественні літургії.
 
Пізню літургію і чин Великого освячення води очолив керуючий Волинською єпархією митрополит Луцький і Волинський Ніфонт. Владиці спів служили клірики храму. Богослужіння співали хор «Волинські дзвони» та хор студентів Волинської духовної семінарії.

Під час освячення , котре звершувалось перед храмом, до резервуарів з водою правлячий архієрей додав святої води з ріки Йордан - із того місця, де хрестився Спаситель. Свята вода з річки Йордан була влита у бочки і в Свято-Покровському кафедральному храмі міста.
 

 
Цю воду владика набрав під час паломництва до Святої Землі.
 
Незважаючи на справді Хрещенську морозну погоду, люди вистоювали величезні черги, щоб взяти до себе у домівки святу воду, - інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ.
 

 
«Сьогодні Христова Церква святкує одне з найвеличніших своїх свят - Богоявлення на Йордані.  Свято Господнього Богоявлення належить до найдавніших і найбільших празників церковного року. У перших віках християнства воно вважалося збірним празником. Бо об’єднувало в собі кілька подій із життя Ісуса Христа, які свідчили про його Божество: Різдво, поклін мудреців, хрещення. І назва «Богоявлення» розумілася у множині», - привітав митрополит прихожан зі святом.
 

 
У давнину саме цього дня відбувалося урочисте хрещення оглашенних, яке називали ще просвіченням або просвітленням. Бо Ісус прийшов, щоб усіх просвітити: «народ, який сидів у темноті, побачив велике світло».
 

 
«Хрещення Господа є прообразом і нашого хрещення - народження у вічність. Також це прообраз нашого миропомазання - отримання дарів Духа Святого, які допоможуть боротися із гріхом та удосконалюватися, стаючи справжніми християнами. Зичу усім щастя, здоров’я та Божого благословення», - виголосив владика Ніфонт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus