USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Правила безпечного занурення у воду на Водохреще

18 Січня 2016 15:46
Саме по собі занурення без підготовки у холодну воду досить-таки небезпечне випробовування для організму, але, якщо дуже хочеться, можна створити умови і звести до мінімуму ризики захворіти. Про те, як зробити занурення на Водохреща безпечним навіть для новачка, пише Еспресо.

Кажуть, що саме на Водохреще вода перевертається і стає цілющою, змінює свою структуру. При чому, вся вода, навіть та, яка тече з наших кранів. Численні дослідження та дослідники і підтвердили цю ідею, і спростували. Однак доведений факт, що вода, взята з освяченого місця саме на Водохреще, може стояти у пляшці і рік, і два, і більше, не буде псуватися і не матиме ніякого запаху. Саме святою йорданською водою лікували безліч недуг, починаючи від хвороб шлунку(пили воду натщесерце) і закінчуючи протиранням обличчя від вугрів та ополіскуванням голови для зміцнення волосся.

І, звичайно, вважається, що, занурившись у відкриту водойму саме на Водохреще, людина заряджається здоров’ям та силою на весь і рік і в жодному якому разу не захворіє. Традиція ця давня, однак, ризик захворіти, пірнаючи у холодну воду на відкритому повітрі, досить-таки великий, і медики, попри загальну ейфорію щодо корисності і безпечності таких купань, щороку застерігають, а потім констатують збільшення кількості хворих з запаленнями легень, отитами, обмороженнями та переохолодженням.



Ось золоті правила безпечного занурення у воду на Водохреще:

1. Протипоказання. Якщо у вас вже є запальні захворювання носоглотки, отити, запалення легенів, бронхіальна астма, не думайте, що клин клином вибиває. У даному випадку матимете більші ускладнення. Окрім того, протипоказаннями до занурення є захворювання серцево-судинної системи, цукровий діабет, глаукома, кон'юнктивіт, захворювання сечостатевої системи, шкірні захворювання. За таких умов, навіть священики порадять утриматися.

2. Виберіть місце. Найкраще занурюватися у воду у спеціально обладнаних місцях для йорданського купання. І не глибоких. Якщо ж ви самі вибираєте місце, візьміть до уваги, що водойма не має бути одразу глибокою – ви маєте відчувати дно, навіть зайшовши по плечі у воду. Також не варто стрибати у воду прямо з криги – краще сходити з берега, або з драбинки.

3. Одяг та підготовка. Заздалегідь підготуйте сухий, натуральний, просторий одяг, у який ви швидко зможете перевдягнутися після купання, рушник, який швидко вбере воду і капці, у яких ви дійдете до ополонки і назад (адже сучасні береги водойм можуть приховувати різні сюрпризи).

Коли ж вже прийшли і вирішили купатися, перед самим зануренням, варто зробити невеличку розминку, аби розігрітися і не тремтіти тоді, коли скинете одяг.

4. Правильно занурюйтеся. Занурюватися треба поступово входячи у воду. Ні в якому разі не можна одразу з головою пірнати – за вами потім доведеться пірнути рятувальникам, якщо вони там будуть. Так само подумайте, чи варто вам занурюватися з головою, адже, якщо ви потім будете їхати додому громадським транспортом з мокрою головою чи добиратися пішки додому, виклик лікаря на наступний день вам гарантований.

Бути у воді варто не довше хвилини – це саме той золотий час, під час якого ви можете занурюватися без ризиків для здоров’я. Все, що більше, загрожує переохолодженням.

І дотримуйтеся черги занурення. Не варто заходити в воду великим скупченням людей. Коли ви входите поодинці, вас видно і можна відстежити та вчасно зреагувати, якщо з вами щось станеться, за натовпом встежити важко.

5. Після купання. Важливо – швидко витертися рушником. На голову (не залежно від того, занурювали ви її у воду чи ні) надягнути шапку і після цього швидко надягнути одяг. Саме тепер можна випити чогось гарячого. Краще – чаю. Алкоголь протипоказаний перед зануренням і після. Рятувальники щороку наголошують, що їхні клієнти найчастіше – розігріті алкоголем хмільні голови, які не відчувають ні страху, ні морозу, однак не скасовують дію холоду на організм.

І ще, якщо ви зважилися на купання, заходьте з вірою у серці, прочитайте молитву, виконайте всі правила, і тоді вода на Водохреще справді для вас буде цілющою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АС Показати IP 18 Січня 2016 18:01
Головне без попів
анонімус Показати IP 19 Січня 2016 12:20
доведений факт? ким?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus