USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нововолинців турбують «шахтарські пенсії»

24 Лютого 2011 12:22
Колишні шахтарі із Нововолинська не можуть отримати свою чесно зароблену «шахтарську пенсію».
Про це стало відомо від мешканців міста, які звернулися до депутата Верховної Ради Віктора Олійника під час особистого прийому громадян 23 лютого у Нововолинську.
За допомогою до нардепа звернулось понад 20 людей.
Так, нововолинець Антон Макаренко поскаржився Олійнику, що йому виплачують неповну пенсію. Мовляв, за його підрахунками, компенсація повинна бути значно більшою. До того ж чоловік має інвалідність – під час роботи в шахті йому відірвало руку.

Турбує нововолинців і компенсація комунальних послуг для працюючих та пенсіонерів відповідно до закону про престиж шахтарської праці. Окремі люди скаржаться, що й з цими пільгами у них трапляються проблеми.

Деякі пенсіонери не можуть домогтися гарантованих державою виплат згідно із законом про соціальний захист категорії «дітей війни».

Крім цього, турбують нововолинців і умови проживання у багатоквартирних будинках, які потребують негайних ремонтів. Звертаються із проханнями посприяти у виділенні «ветеранських» автомобілів, допомогти із «тяганинами» навколо земельних ділянок.

«Шахтарські пенсії – це одне з головних питань шахтарського міста. Під час усіх прийомів дуже багато шахтарів звертаються. Я як депутат спільно з громадською приймальнею робимо запити про перерахунок пенсій. Не можу сказати, що всі вони будуть вирішені позитивно. Але є питання, які можна переглянути. От ми даємо подання або в Міністерство праці або безпосередньо в Пенсійний фонд. Частині громадян обов’язково допоможемо», – прокоментував Олійник.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus