USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Щоб виплатити пенсії дітям війни, не вистачає «рядочка у Законі про держбюджет»

13 Грудня 2013 08:17
Волиняни пенсію отримають, принаймні за місяць грудень – точно. Про це заявив начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Філіпчук. «Сьогодні ми листопад завершили повністю, зараз йде виплата грудневої пенсії, регулярно фінансуємо поштові відділення, банки, більше 50% профінансовано до потреби і я впевнений, що пенсія буде вчасно виплачена», - запевнив Петро Васильович. Що ж стосується наступного року, то він зауважив: «Плануємо забезпечити якийсь резерв коштів до Нового року для того, щоб вчасно розпочати виплату пенсій у січні місяці».

На запитання щодо виплати надбавок до пенсій дітям війни, яку вони «вибивали» через суди і є рішення її виплатити, відповів, що органи Пенсійного фонду рішення суду виконують, однак джерел фінансування нема. «У рішеннях суду написано: нарахувати і виплатити, - прокоментував Петро Філіпчук. - Нарахування органи Пенсійного фонду зробили, а виплати мають бути передбачені рядочком у Законі про державний бюджет. От як це буде, відразу й почнуться виплати».

Нагадаємо, що з 1 січня 2006 року діти війни мали право на щомісячну надбавку у 30% від мінімальної пенсії. Однак виплату цієї надбавки у 2006—2007 роках призупинено Законами України «Про Державний бюджет» відповідних років. Проте у 2008 році рішенням Конституційного суду таке призупинення було визнане не законним. Протягом кількох років накопичився борг. Аби отримати гарантовані державою кількасот гривень, старим людям доводилося клопотатися, збирати довідки, звертатися до суду. Багатьом вдалося таким чином вибити гроші, а багатьом ще ні.

На сьогодні дітям війни Законом передбачено 7% надбавки від прожиткового мінімуму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus