USD 39.85 40.24
  • USD 39.85 40.24
  • EUR 40.00 40.20
  • PLN 9.95 10.20

Обрали кращих лісових багатоборців Волині

15 Вересня 2016 22:31
Обласні змагання з лісового багатоборства, аналогів яким немає в Україні, започаткували на Волині. Перше – 12-13 вересня – вже відбулося на базі ДП «Камінь-Каширське ЛГ», пишуть у прес-службі ВОУЛМГ.

У змаганнях взяли участь команди всіх лісогосподарських та лісомисливських підприємств обласного управління. Ініціаторами його проведення стали Волинське ОУЛМГ та обласна організація Товариства лісівників України.

– Десять разів Волинське ОУЛМГ проводило змагання з єгерського багатоборства на приз єгерів Василя Вегерича та Григорія Хомича, полеглих від рук браконьєрів, – розповів перший заступник начальника управління Віктор Сахнюк, який відкривав змагання. – Цього року започаткували обласні змагання-семінар з лісового багатоборства серед колективів лісогосподарських та лісомисливського підприємства ВОУЛМГ. У них беруть участь працівники державної лісової охорони, мобільних рейдових груп та єгерської служби.

Головна мета змагань – підвищення професійної майстерності, злагодження роботи працівників нещодавно створених мобільних оперативних груп, лісової охорони та єгерських служб. Тривали вони два дні, щоб була можливість перевірити не тільки теоретичні знання та практичні навики, а й фізичну силу, витривалість, вміння працювати в умовах таборування. Для цього залучили головних спеціалістів управління та державних лісогосподарських підприємств.

– Перші обласні змагання з лісового багатоборства розпочалися із подолання смуги перешкод, – розповів начальник відділу лісового господарства ВОУЛМГ, голова обласної організації ТЛУ Борис Бабеляс, який і розробляв із колегами положення та умови проведення. – Окрім цього, умови змагань передбачають ще п’ять етапів: перевірку теоретичних знань та правильного оформлення документів на лісопорушників та порушників правил полювання, спортивні змагання з міні-футболу, перетягування каната, також приготування мисливської страви. Та наші лісівники не тільки змагалися, а й облагородили у ці дні довколишню територію – лісове урочище, берег озера, а ще встановили три нових великих бесідки, які залишаться для місцевих відпочивальників.

Урочище Озюрко, де лісівники підняли державний прапор над своїм наметовим містечком, повнилося голосами. Крім учасників команд, а їх було близько сотні, приїхало чимало вболівальників. Вони і підбадьорювали своїх «лісових багатоборців».

Дуже цікаво проходили змагання з міні-футболу. Тут чи не найкраще видно, наскільки лісівники фізично підготовлені, як діють і мислять, чи готові взяти на себе гру, наскільки цінують плече партнерів по команді. А все ж визначальним і найбільшим випробуванням для усіх команд залишається «Смуга перешкод». Загалом же ці змагання – для справжніх професіоналів. Є можливість показати себе і в інших повчитися, а ще обмінятися досвідом, обговорити різні життєві ситуації, пов’язані з особливостями нічного патрулювання, охорони і захисту лісових насаджень, затримання лісопорушників.

– За кожен етап у зведеній відомості члени журі виставляють команді рейтингове місце, – зазначив головний спеціаліст сектору охорони і захисту лісу ВОУЛМГ Петро Романуха – один із членів суддівської колегії і організаторів дійства. – За умови однакової суми зайнятих місць, перевага надається команді, яка посіла вище місце на етапі «Смуга перешкод».

Участь команд у «Приготуванні мисливської страви» та «Перетягуванні каната» хоч і обов’язкове, на результат багатоборства не впливає. Але ж для всіх цікаво знати, хто найкраще куховарить і де найсильніші богатирі. Тож ці конкурси – чи не найазартніші.

Вручати нагороди приїхав начальник управління Олександр Кватирко. Перемогу у перших обласних змаганнях з лісового єдиноборства відсвяткувала команда ДП «Шацьке УДЛГ». Срібло виборола команда ДП «Любешівське ЛМГ». Бронзові медалі завоювали господарі – представники ДП «Камінь-Каширське ЛГ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 15 Вересня 2016 22:40
Кабан))) тебе троха видно))))
Володимир Показати IP 16 Вересня 2016 09:15
О ВОЙТЮК ДМИТРО ВІКТОРОВИЧ в Горохові будучи при посаді протягував партію регіонів ...І що далі .... ПРОЛИТО БАГАТО КРОВІ НЕВИНИХ ЛЮДЕЙ , БАГАТО МАТЕРІВ НЕДОЧЕКАЛИСЯ СВОЇХ СИНІВ , ВДОВИ, ЯКІ ПРОЛИВАЮТЬ СВОЇ СЛЬОЗИ НАД СИРОТАМИ НЕ ЗНАЮЧИ ЩО СКАЗАТИ ДИТИНІ ДЕ ЇХНІЙ ТАТО ....ОСЬ ТАК ВОЛИНЬ ПРОВЕЛА "ЛЮСТРАЦІЮ" ТА ЩЕЙ НИНІ ЦЕЙ "діректор" ВИВОЗИТЬ ДЕРЕВИНУ ДУБА ЗА МЕЖІ НАШОЇ КРАЇНИ, ПІД ДОКУМЕНТАМИ "ЛИПОВИЙ - ДУБ" , ТОБТО В ДОКУМЕНТАХ ОДНЕ ПО ФАКТУ ДУБ...ГАНЬБА ВОЙТЮКУ, ХАЙ ЗНАЮТЬ ЛЮДИ ЩО він ЧЛЕН ПАРТІЇ РЕГІОНІВ ЯКИЙ ВИНИЙ В ЦІЙ КРОВІ . ЦЕ ЛЮДИНА ЯКА НЕ МАЄ ЧЕСТІ І ГІДНОСТІ ЗАЙМАТИ ДАНУ ПОСАДУ .....МАВБИ СОВІСТЬ ---ЗВІЛЬНИВСЯ...СОРОМНО, ГАНЬБА .... А те як підприємство працює в даний момент ЗОВСІМ НЕ його заслуга
Анонім Показати IP 16 Вересня 2016 16:30
конкурс злодюг!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus