USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

СБУ просять «взятися» за керівництво ВОУЛМГ

10 Лютого 2016 11:22
Корупційні схеми, «королівські полювання» та зловживання – через неодноразові звернення про правопорушення керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства дати оцінку фактам просять прокуратуру та УСБУ.

Про це йшлося під час другого пленарного засідання другої сесії облради сьомого скликання 10 лютого.

Із запитом до прокурора області та керівництва УСБУ звернувся перший заступник голови облради Олександр Пирожик. Зі слів депутата, до нього надходять неодноразові звернення, а нещодавно – колективне звернення з документами щодо системних порушень і зловживань керівництва ВОУЛМГ. Серед зловживань – перевищення службових повноважень, факти бездіяльності, завдання збитків державі у особливо великих розмірах. Йшлося про незаконні вказівки керівника держлісгоспів про зниження ціни палет зі 112 до 97 євро і продаж їх спеціально вказаній фірмі. Окрім цього, наводили факти про виконання фіктивних робіт приватним підприємством на суму 120-130 тисяч доларів.

У зверненні працівників лісової галузі до Олександра Пирожика повідомляли про сумнозвісного екс-керівника Цуманськго лісового господарства, а нині - головного лісівника Волині Олександра Кватирка. Так, йшлося про кримінальну справу щодо здійснення ним злочину, передбаченого частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу (хуліганство, провадження закрите після визнання вини обвинуваченим), частиною 1 статті 364 Кримінального кодексу (зловживання владою або службовим становищем, провадження закрито за нереабілітуючих обставин), частиною 1 статті 367 Кримінального кодексу (службова недбалість, провадження триває). Також повідомляли про завдання Олександром Кватирком школи державі в особливо великих розмірах, що підтвердила Держфінінспекція та протиправну бездіяльність та порушення інформаційних прав громадян, встановлені численними рішеннями Волинського окружного адміністративного суду.

Також Олександр Пирожик звернув увагу на повідомлення про незаконні полювання на території Любомльського та Ківерцівського районів з участю керівництва лісової галузі області. З його слів, це свідчить про те, що старі схеми і королівські полювання повертаються. Депутат просив прокурора та керівництво УСБУ дати оцінку наведеним фактам.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Степан Т. Показати IP 10 Лютого 2016 13:44
В цій " канторі " для порядних і не продажних правоохоронців роботи непочатий край . Наразі свідомі громадяни допоможуть....
Олекса Вільний Показати IP 10 Лютого 2016 13:56
Тепер всі браконьєри будуть полювати на пирожика))))))
Олексі Деб (Вільном Показати IP 10 Лютого 2016 15:03
коментар було видалено
йой! Показати IP 10 Лютого 2016 15:21
спочатку попередили!!!! і ждуть поки "завезуть" відкат! і мабуть потрібно не прсити .а вимагати!!??
лісничий Показати IP 10 Лютого 2016 15:36
Як же СБУ та прокуратура дасть оцінку якшо сбушники і прокурори самі участь в тих полюваннях приймають
до лісничого Показати IP 10 Лютого 2016 16:40
отож-бо!! разом побухають і в сауну після полювання!!
бухой Показати IP 10 Лютого 2016 18:03
і разом в сауні будуть баб ****
Лісник Показати IP 10 Лютого 2016 18:16
Так давно пора підчистити старих кадрів які привикли красти, багато молодих працівників не хочють красти але мусиш бо те ку пити, того заправити... і тд. 1 Закрийте спочатку пілорами щоб не було куди заганяти !!!:-[ :-[ :-[ 2 Дайте зарплати як поліцейськім адже ми їх відпрацьовуїм. 3 Пропихайте молодих які не вміють красти і не давайте можливості навчитися. МИ ТЕЖ ВТОМИЛИСЯ ВІД ІДІОТІВ ПРИ ВЛАДІ.
Допис Лісник до Лісник Показати IP 10 Лютого 2016 18:53
І потрібно знизити ціни на дрова паливні для людей. Бприходиться давати 6 кубів хоч люди виписують по 2-3 і платять 400 грн.
Сусід Показати IP 11 Лютого 2016 00:26
Кватирко -- хороша людина. це відповідально заявляю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus