USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Опозиція відчуває себе старою владою, - Карасьов

15 Вересня 2010 15:31
Місцеві вибори покажуть чи вдасться діючій владі повністю монополізувати владу на місцях в умовах, коли нова опозиційна сила не сформована, а діюча переживає кадрові реформування та відчуває себе скоріш старою владою, аніж опозицією.

Таку думку 15 вересня під час прес-конференції в Луцьку озвучив політолог Вадим Карасьов.
Політолог зазначив, що діюча влада не має цілісного проекту розвитку країни, а тому, не зважаючи на збудовану міцну вертикаль влади та відсутність протистоянь між урядом та президентом, послаблює державу вцілому.

Суперечлива політика в питаннях культури та мови, багатовекторність зовнішньоекономічної діяльності та втрачені позиції у відносинах з Росією понижують довіру до правлячої політичної сили. Зокрема, не виправдані надії жителів Сходу та Півдня України щодо економічного розвитку понижують рейтинг «Партії регіонів», - коментує Карасьов.

При тому Карасьов зазначив: «Сьогодні потрібно формувати нову партійну конфігурацію, тому що у нас є влада, у нас немає опозиції. Потрібно бути в опозиції сьогодні. Ви подивіться на тих, хто називає себе опозицією і результати голосування в комісіях. Наприклад, «Єдиний центр» подав 289 заявок – отримав 20.... У Тігіпка там взагалі скільки попросили – стільки і отримали. От вам і все як і формуються виборчі комісії», - зазначив він.

«Подивіться хто справжня опозиція, хто ні. У нас є проблеми з реєстрацією нашої організації в Харкові, у нас є проблеми в Донецьку. Нашого кандидата там тушують. А в інших немає проблем. Нова опозиція – це стара влада. Є призначена опозиція – в особі Яценюка і Тігіпка. І є та, яку не хочуть пускати в опозицію - це Єдиний Центр», - зазначив Карасьов.

Він також зазначає, що нині громадськість має лише номінальну владу та її делеговані представники не представляють інтереси громади у стінах Верховної ради, а лише «тусуються та роблять видимість роботи».
Карасьов каже, що нинішня влада демонструє уявну демократію, адже хоча вона і не заперечує масові протести громади, проте не реагує на них. Так, як це було, наприклад, зі весняними студентськими мітингами проти діяльності Міністра освіти Дмитра Табачника.

Політизованість місцевих виборів Карасьов не вважає перешкодою і всупереч поширеній думці про мера-господарника, а не політика, вважає на потрібним вибирати саме останніх. Каже, що мер повинен бути менеджером, який спрямовуватиме спосіб роботи, але йому не обов’язково розбиратися в особливостях кладки асфальту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олечка Показати IP 15 Вересня 2010 20:12
Поважаю!!! ПОважаююю!!!! Триста разів поважаю!!!!!!!!! В захваті від чату! Від того, що ця людина не боїться ризикувати, виглядати може в чомусь смішною. Бо Карасьов - мудрий! Втішена, що приїхав і стільки цікавого розповів. Була б навіть крикнула "Ура Єдиному Центру", але ж зараз зграя доброзичливців розбере по шерстинці...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus