USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Через ями на дорогах лучанин відчуває себе «учасником гри проти автодору»

15 Квітня 2017 11:39
Їдучи на авто, відчуваєш себе учасником якоїсь гри, результатом якої має бути - потрапляння у найменшу кількість ям, - нарікає автор електронної петиції щодо ремонту доріг у Луцьку.

Електронну петицію на підтримку «ремонту доріг, а не видовбування ям» зареєстрував 14 квітня Олександр Римарук.

«Не буду розписувати критичний стан доріг міста, оскільки всі вони без виключення потребують ремонту. Їдучи на авто, відчуваєш себе учасником якоїсь гри, результатом якої має бути - потрапляння у найменшу кількість ям. Автодор в цій грі виступає, не як помічник, а як наступний рівень - ще важчий. Так от, хто пройшов перший рівень (після зими) і не ремонтував підвіску, попадає на новий рівень, де вирвані шматки дороги по всьому місті. Пробачте за відступ, але наболіло....

Я розумію, що знятий асфальт, це підготовка для подальшого ремонту, але через скільки?», - нарікає Олександр Римарук.

Автор петиції пропонує зобов’язати автодор при ремонті дороги, після зняття асфальту у семиденний термін, закривати його новим, або ж не знімати настільки завчасно.

Ціллю, з його слів, є безпека пішоходів та водіїв, які зосереджені тільки на об’їзді ям, подовження «життя» автомобілів, припинення порушень ПДР, зумовлених критичним станом дороги.

Підписи на підтримку петиції збиратимуть впродовж 14 днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 15 Квітня 2017 12:03
Петиція не врятує, бо про погані дороги лише лінивий мовчить. Все залежить від політичної волі та інтелекту місцевих депутатів, яким, ніщо не забороняє, в рамках чинного законодавства, розробити реалістичну програму ремонту та будівництва доріг. Програма має включати інформацію про джерела фінансування, гарантійний термін будівництва, відкритий конкурс для будівельників, технічний показник кожної дороги, санкції щодо осіб або організацій, які пошкодили дорожнє покриття. Без цього всього буде лише говорільня
Кастрюлька Показати IP 15 Квітня 2017 12:41
А причем Автодор к внутригородским дорогам? Автодор отвечает как раз за дороги МЕЖДУ городами...
Лодырь до Кастрюлька Показати IP 15 Квітня 2017 14:22
Чукча не читатель, чукча писатель? Что по твоему делает Луцькавтодор?
Кастрюлька до Лодырь Показати IP 15 Квітня 2017 15:16
Луцкавтодор делает то, за что ему заплатят деньги. Ни владельцем дорог, ни ответственным за их состояние, Луцкавтодор не является.
жщшдгленрвкыевапрошл Показати IP 15 Квітня 2017 13:30
з тих 500 петицій тільки пара штук реально допомогла покрасити мусорнік і вставити скло в вікно підїзду. всі остальні мають відписку а-ля денег нет но ви держитесь. краще найдіть адресу проживання якогось опездола хто за ці дороги має відповідати і де він ставить свій лексус, і розєбіть дорогу вусмерть, хай с**а попробує поїздити кожен день як всі їздять. а зробить спочатку собі дорогу но не залатає набережну - палити шини аля майдан до того часу пока не уволиться к*уям собачим. з любовью, людина яка на рік три раза робила підвіску свого автомобіля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus