USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Освятили древній храм, який спопелили нацисти. ФОТО

16 Лютого 2010 10:53
У прощену неділю архієпископ Луцький і Волинський Михаїл освятив новозбудований храм Різдва Пресвятої Богородиці в селі Ружин Турійського району.
Попередній Різдво-Богородичний храм у Ружині - дерев’яний. Але на кам’яному підмурівкові, зведений іще 1787 року на кошти поміщика Людвіга Вільги. Простояв він до 1944-го. Дім Божий спалили німецькі нацисти, а камінням із фундаменту мостили дорогу.

Відтоді церкви в селі не було, та за останніх чотири роки ружинці спорудили нову, теж Різдво-Богородичну.

Збирали гроші всією громадою, та найбільше постаралися голова сільради Григорій Римарчук, член Національної комісії зв’язку України Петро Семерей – виходець із цього села. Їх владика нагородив орденами Миколая Чудотворця. Ще одинадцять добродійників – благословенними грамотами, отця Олега підніс до сану протоієрея.

Разом із владикою чин освячення, святкову Божественну Літургію і хресний хід навколо церкви відправили декан протоієрей Микола Даньків, настоятель парафії священик Олег Гремалюк та інші священнослужителі.

«Храм – це осереддя села. І від його духовного тепла душі вірних зігріваються, готуються до вічного», - звернувся владика до парафіян із проповіддю, - інформує сайт Волинської єпархії УПЦ.
 

 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
о. Віталій Показати IP 16 Лютого 2010 14:09
А де посилання на сайт єпархії?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus