USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пам'ять загиблих під час служби правоохоронців вшанували у Луцьку

22 Серпня 2015 15:39
У Луцьку вшанували колег-правоохоронців, які загинули під час виконання службових обов'язків. В управлінні МВС України у Волинській області відбулася зустріч із родинами загиблих працівників міліції та молебень у Свято-Георгіївському храмі на території обласного управління міліції. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

– Ми повинні об’єднати свої зусилля, аби захистити людей і свою державу. Але у протистоянні представників злочинного світу та правоохоронців незавжди переможцями стають працівники міліції. Тяжка і ризикована робота, на жаль, часом закінчується трагедією: щорічно списки працівників міліції, які загинули, відстоюючи справедливість та захищаючи закон, поповнюютьсявсе новими і новими прізвищами. За час проведення антитерористичноїоперації, загинуло чимало волинян, серед яких сім правоохоронців та один пенсіонер ОВС – із такими словами звернувся до родин правоохоронцівначальник УМВС України у Волинській області полковник міліції Петро Шпига.

– Ми пам’ятаємо про мужність та самовідданість кожного з них, – запевнив начальник УМВС. – Їхня загибель – несправедлива. Тому наш обов’язок – допомагати родинам загиблих колег як словом, так і ділом. Тож минамагаємося в усьому підтримувати вас.

Загалом за роки незалежності на Волині трагічно загинуло 75 працівників міліції, п’ять з них – при виконанні службових обов’язків, пов’язаних із охороною громадського порядку та боротьбою зі злочинністю, семеро – під час проведення антитерористичної операції.

Ніна Литвинюк, дружина загиблого міліціонера Федора Литвинюка, звернулася до присутніх із промовою, – мій чоловік загинув тринадцять років тому у мирний час. Кожен день пам’яті я пам’ятаю. Якби можна було б знайти слова, які б допомогли. Просто знайте про те, що людина має продовжувати життя. А це – випробування. Я бажаю, аби наше коло тих, які проходять випробування,не множилось. Але, на жаль, така українська доля, що коло примножується завдяки нашим ворогам.



Усім родинам загиблих працівників міліції вручили матеріальну допомогу. Крім цього, працівників роти патрульної служби міліції особливого призначення «Світязь» УМВС України у Волинській області, які загинули під час проведення антитерористичної операції, наказом МВС занесено до Книги пам’яті загиблих працівників органів внутрішніх справ України.



Родина загиблого рядового міліції Мирослава Столярчука отримала орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus