USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Перша сесія облради: шкідливі звички, дебати і шушукання. ФОТОРЕПОРТАЖ

19 Листопада 2010 16:57
На першу сесію Волинської обласної ради шостого скликання зібралися усі, кому на цьогорічних місцевих виборах пощастило найбільше – депутати-новобранці нарешті дочекалися «дня ікс».

Аби отримати свої депутатські мандати та вирішити, хто ж очолюватиме найвищий представницький орган області 18 листопада до "білого дому" прибули 79 обранців громади.

Не було тільки Василя Байцима з «Батьківщини». Казали, буцімто він захворів.


Чоловіки майже усі прийшли у ділових костюмах і краватках. Кілька було у вишиванках. А депутати-жінки, яких у раду потрапило вісім, прийшли із зачісками та у нових вбраннях.

Розпочали сесійне дійство, як годиться, з гімну.





Згідно порядку денного, планувалось обрати голову ради і заступників.

Кожне рішення приймалось лише після тривалого обговорення, подекуди – після гарячих словесних перепалок. Складалось враження, що депутати-новачки поки не звикли до відповідальної роботи, а депутати, які мандат отримали вчергове, просто скучили за сесійними засіданнями.


Перерви оголошували на 15 хвилин, але затягували їх і на півгодини, і на 40 хвилин. Під час перерв обранці сміливо губили своє здоров’я та самопочуття оточуючих цигарковим димом, який потрапляв і до сесійної зали.

Свої згубні звички демонстрували редактор "Волинської газети" Володимир Данилюк, голова ОДА, а відтепер і депутат облради "регіонал" Борис Клімчук, екс-голова Волиньради, керівник обласної "Батьківщини" Анатолій Грицюк, очільник волинської "Свободи" Анатолій Вітів.

Не зупинив депутатів і "протипожежний курйоз", що трапився після однієї з перерв.




Загалом атмосфера була спокійною, хоча окремі депутати помітно переймались, особливо результатами голосування з виборів голови ради.

У сесійному залі політичні опоненти сварились, а під час перекурів здебільшого мило балакали з опонентами.


Радісним виглядав депутат від Партії регіонів, заступник голови Волинської облдержадміністрації Олександр Курилюк. Часто посміхався та здавався вкрай спокійним.

Не приховував посмішки і Юрій Лобач - голова Іваничівської райдержадміністрації, який балотувався у Волиньраду від "регіоналів".

Враження не менш щасливої людини справляв і "єдиноцентрист" Борис Загрева, який на сесії сповістив, що його запросили працювати у Міністерство надзвичайних ситуацій.

Роману Коліснику від Селянської партії України, новачку у кріслі депутата, не буде у раді самотньо: мандат отримав і його батько Богдан Колісник - керівник обласного управління лісового та мисливського господарства, балотуючись від Народної партії.

А "білявка-регіоналка-мажоритарниця" Надія Поліщук з Локачинського району просто "цвіла і пахла". Мабуть, мріяла про депутатство давно.


"Свободівці" були серйозними і зосередженими. До слова серед них - чи не найбільше "порушників" класичного ділового дрес-коду: Олександр Бик - без краватки, Олександр Пирожик і Анатолій Вітів - у вишиванках, а Віталій Собко - у рясі.



Ще один "свободівець" Євген Мельник під час перерви спілкувався з лідером волинського "Фронту Змін" Святославом Кравчуком. А Вітів тим часом шептався з Грицюком.



До обговорення політичних "розкладів" долучалися "нашоукраїнці" Сергій Слабенко і Володимир Навроцький.



Зрештою, "старожили" ради були у звичному амплуа. Клімчук за усім спостерігав і розповідав про свій дипломатичний досвід.

Регіонал Петро Пронь веселив своїми жартами та емоційними промовами.


Один з наймолодших депутатів Волиньради від партії "За Україну!" Ігор Гузь висловлював недовіру і звинувачував Клімчука у "ляльководстві".


Сусідом Гузя у сесійному залі у новій каденції ради став власник ФК "Волинь" Василь Столяр, який йшов від "Фронту Змін". Бізнесмен-депутат часто виходив на перекур, і забував свої мобілки.

Тим часом фотосесії зі Столяром влаштовували колеги з інших партій - Вітів та Колісник-старший.

На першу сесію облради завітали й інші політики і депутати. Серед них помітили Володимира Нікітюка, Сергія Григоренка, Богдана Шибу, Олега Чернецького, Миколу Яручика, Григорія Пустовіта, Володимира Пащенка.




А депутат Луцькради "фронтозмінівець" Микола Дендіберін тим часом бесідував з очільницею Російського культурного центру Ольгою Саган.



Найбільш схвильованим здавався Володимир Войтович, якого в результаті таємного голосування обрали новим головою Волиньради. Аби зарекомендувати себе, йому довелось багато говорити.


Зрештою восьмигодинне засідання ради втомило майже усіх. Аби не втрачати бадьорості, репортер "ВІПу" Мирослав Ватащук та оператор відеозйомки з телекомпанії "Аверс" Рустан Щербачук фотографувались на згадку з екс-мером Луцька.

І хоча екс-депутат Луцькради "єдиноцентрист" Анатолій Бубенщиков ще мав сили читати пресу, оператор з Волинського телебачення Віктор Макаревич геть втомився - ледь не заснув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
ліда Показати IP 19 Листопада 2010 17:49
Усі симпатичні, крім Дендєбйоріна. Схожий на гомосека і від нього завжди несе жіночими духами. Кажуть, що й труси жіночі носить?
filadelfos до ліда Показати IP 19 Листопада 2010 21:18
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) смешно))) клевый коммент))))правда-неправда - пофиг)))
I win до ліда Показати IP 19 Листопада 2010 21:55
Шкода вашого фото не видно.Можна б було б багато розказати про ваші "смаки". Єдино що видно так це склад вашого розуму -раз таке приїхало вам написати. P.S.Дендіберін би точно такого як ви собі не дозволив би. До речі він впевнено виграв мажоритарку і я не думаю, що на київському майдані проживає така кількість гомосєків щоб його підтримала. Ви заїдьте подивіться в якому ідеальному стані двір і запитайте кому за це дякувати. Я надіюсь вам зараз соромно, а якщо ні- то мені вас шкода! На добраніч.
Tarantino до I win Показати IP 19 Листопада 2010 22:07
Ну бачте, все місто цього пана знати якось не зобов"язане... От терпе він депутат ВСЬОГО міста, а не тільки Київського майдану - тож хай доводить свої непосередні можливості. А так... Всюди по одежі стрічають, нічо дивного. Бо вигляд у нього справді ... неадекватний чи шо...
Дендєбйорін Показати IP 19 Листопада 2010 18:13
Ліда, ну коли Ви бачили мої сподні...
Mirna Показати IP 19 Листопада 2010 18:17
о май гад, хто ж він? такий вже інтірєсний мущіна... всі чомусь натякають на його странну арієнтацию... блін...))))
Оксана Показати IP 19 Листопада 2010 18:28
Ліда має рацію. Якось я чекала в приймальні одного начальника і було багато людей, в тому числі Дендерберін. Від нього так пахнуло одеколонами, що у людей розболілись голови. Ну нащо це мужчіні? Отталківающий... Мужчіна, як і женщина, має бути привабливиим.
makar Показати IP 19 Листопада 2010 19:00
Volynnews - my favorite news!!!
filadelfos Показати IP 19 Листопада 2010 21:21
Курылюк - красавчег)))))
Tarantino Показати IP 19 Листопада 2010 22:04
Лобач на Саакашвілі схожий.
star Показати IP 20 Листопада 2010 01:06
Дендіберін хороша людина. Але служба в Афганістані дала про себе знати. Вдіватись то таке, але ше й трошкі він по характеру і темпераменту цікавий. Він своїми силами кожного сезону робить косметичний ремонт в дворі. Виклянчив в ШибАнутого(колишнього мера) - інвестора на облаштування футбольного поля з штучним покриттям в дворі. Організував футбольний гурток для дітей дошкільного і шкільного віку (хоча і заробляє на цьому добре). Але хоча в нього один з найбільших показників голосів серед мажоритарників, за нього голосувала тільки київська навколо облдержадміністрації.З мінусів можна сказати що в деяких ситуаціях він - д_полиз(міняв політуподобання дуже часто і саме за принципом "де краще") і любить похамити. але все ж таки побачимо чи зробили правильний вибір мешканці округу. п.с. до ліди - розумні Ви сильно? Чому ж Ви в нього не запитаєте? Чи можливо щось жме взаді?) Як не соромно про людину яка відслужила в афгані таке говорити?
сту Показати IP 20 Листопада 2010 01:08
на 5 фото - зправа з самого низу з великою краваткою часом не викладач ВНУ, юрфак?
M Показати IP 20 Листопада 2010 09:44
Ну і харі в депутатів. Такі вже свиноморди понабирались. За розміром можна визначити, хто вже другий, а то й більше раз в депутатах, а хто перший і ще не наїв. Майже немає інтелигентних облич. Не дуже схоже на європейських депутатів.
VSC до M Показати IP 20 Листопада 2010 10:57
Где сыновьям и дочерям свинопасов взять интеллигентные лица? Всех интеллигентов уничтожили еще в 30-х, а на западной Украине в 50-х.
Аверсівка Показати IP 20 Листопада 2010 14:50
Автору фоторепортажу. Оператора відеозйомки з телеканалу "Аверс" Щербачука не не Рустамом звати,а Рустан.
Оля Вітів Показати IP 20 Листопада 2010 17:01
Татко,я тебе благаю КИНЬ КУРИТИ!!!!!!!!!!!!
аня Показати IP 20 Листопада 2010 17:36
навроцький подібний на інтелігента ,розумний чолов"яга
Льолік-Бамболік Показати IP 20 Листопада 2010 20:27
Добре, що тут не позує Карпюк (в Ковелі він отримав кличку "хряк"). Неприємно дивитись на цього доволі несимпатичного чоловіка. Люди оповідають, що зустрінешся з таким хряком поглядом, і починають снитись кошмари. Фу-у-у!
Афганець Показати IP 20 Листопада 2010 20:46
А що, в Дендеборіна на лобі написано, що він служив в Афгані? А що він там робив? Духами торгував десь у війсьторзі? Афган різний був - хтось сидів в теплих штабах, що добре охоронялись, і трахав вільнонайманих "бабочек", які шукали пригод. А хтось кров мішками проливав за "родіну", якої вже давно нема. Комусь до кінця життя будуть снитись кошмари і груди людського мяса, а комусь - тугі жіночі сіськи.
I win до Афганець Показати IP 21 Листопада 2010 20:53
9-ої роти обдивився? дУхами чи духАми торгував?
НЕВАЖНО Показати IP 21 Листопада 2010 14:42
як багато знайомих краваток :)Петро Данилович,Олександр Петрович і Сергій Іванович- як завжди на висоті!!!!
Михайло Наход Показати IP 21 Листопада 2010 22:13
1.Володимир Данилюк не депутат. 2. Забагато уваги депутату міської ради Дендєбєріну, чи сесія обласної ради була такою нецікавою?
Та що бачила Показати IP 25 Листопада 2010 23:23
На рахунок орієнтації Дєндібєріна нічого сказати не можу, але інколи речі з його гардеробу викликать подив і усішку!!!! Хоча потрібно бути впевненим у собі щоб носити такі речі))
Сухий Р.Л. Показати IP 17 Грудня 2010 13:38
до Ліди і їй подібним: вам має бути соромно писати такі речі. яке це має відношення до депутатської діяльності? майте повагу! я зрозумів одне: якщо не Дендіберін то на його місці буде якийсь Петренко і всеодно його будуть "клювати"! за будь-що, в нас народ ледащий і безмозгий, якшо чесно. я розумію як нелегко керувати такими дибілами,які тут пишуть фігню всяку.
Сухий Р.Л. Показати IP 17 Грудня 2010 13:44
а Льолік-Бамболік - це вищий рівень неосвідченості. В Ковелі вже 43-тій рік живу і не чув ні прояких "хряків". скільки вам заплатили за такий комент? признайтесь? люди добрі, якщо вже вас заставили на когось "гнати" то пишіть по суті і конкретно! бо соромно за наш народ, чесне слово соромно
Доктор Показати IP 17 Грудня 2010 21:33
Я не розумію наших депутатів. В сесійній залі один одного закльовують, а в курилці, як брати рідні. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus